Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Söke Vergi dairesi müdürlüğünün kurum ve kuruluş ziyaretleri yanında mükellef ziyaretleri de devam ediyor. Söke Vergi Dairesi heyetinin bu kez durağı Söke Esnaf Odaları oldu. Söke Vergi dairesi Müdürü Süleyman Demir önderliğindeki heyeti, Söke Esnaf Odaları Başkanları karşıladı.
Son dönemde gündemde olan ve meclisten geçen Torba yasanın konuşulduğu esnaf temsilcileri ve vergi dairesi heyetinin buluşmasında esnaflar; torba yasanın resmi gazetede yayınlandıktan ve kanunlaştıktan sonra kendilerine geniş kapsamlı bilgi verilmesini istediler. Söke vergi Dairesi Müdürü Süleyman Demir yasanın geniş kapsamlı olduğunu belirterek, konuyla ilgili sunum toplantıları düzenlemeyi düşündüklerini ifade etti.
“ESNAFLAR ESNEKLİK İSTEDİ”
Vergi borçları yüzünden esnafların zor durumda kalabildiğini ancak esnafların işlerini devam ettirebilmelerinin de çok önemli olduğunu belirten esnaf odası başkanları; bazı durumlarda kanunlar çerçevesinde esnaflara yönelik esnek davranılmasını talep ettiler. Özellikle şoför esnaflarının ekmek teknesi olan araçlarının bağlanabildiğini bu durumun büyük sıkıntıya yol açtığını belirten Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Refik Karataş; “Şoför esnafının elinden ekmek teknesi alınırsa veya bağlanırsa, bu vatandaşlarımız nasıl borcunu ödeyecek” dedi.