Madenciler için Aydın'ın dört bir tarafında lokma döktürüp mevlit okutan birlik üyeleri, 250 bini aşan birlik ailesi ile ilin en büyük toplum kuruluşu olarak Soma felaketinde hayatlarını kaybeden madenci ve ailelerini unutmadıklarını gösterdi. Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Selahattin Çetindoğan, federasyondan gelen genelge ile yardım kampanyası da başlattıklarını ifade etti. 

Nazilli Belediye Meydanında düzenlenen lokma hayrı ve mevlit töreninde bir araya gelen Lokantacılar Oda Başkanı Mahmut Arslan, Tuhafiyeciler Oda Başkanı Hüdai Tosun, Marangozlar Odası Başkanı Ali Çetinkaya, Berberler Odası Başkanı Olcay Akyıldız, Kahveciler Odası Başkanı Birol Şenkal, Bakkallar Odası Başkanı Fatih Astepe, Elektrikçiler Odası Başkanı Mustafa Önceler, Demirciler Odası Başkanı Nuri Şimşek, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ali İhsan Şenkal, Bakırcılar Odası Başkanı Mehmet Karadeli, Terziler Odası Başkanı Hakkı Çaydan, Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız ve sekreterleri Mustafa Esenlik, Teoman Kılıç, Nilay Akay Suat, Kevser Başlık, Zehra Atmaz, Merve Bilgen Seçil Eldemir, Sevim Kılıç, Haldun Sınay, Selver Öğülken ve Nafize Sevimli, Birlik Başkanları Selahattin Çetindoğan'ın öncülüğünde Soma için gönüllerini açtıklarını söylediler.

YARDIM TOPLAYARAK SOMA’YA ULAŞTIRACAKLAR
Soma'nın bugün kan ağladığını, dolayısıyla tüm Türkiye'nin kan ağladığını ifade eden Çetindoğan, "Soma’da bugün iş güvenliği ile ilgili tedbirler alınmış olsaydı belki de bugün bu olay başımıza gelmeyecekti. Biz diyoruz ki, yasaları çıkarırken biraz daha araştırıp, daha dikkatli çıkartalım. Acı olayı hep birlikte yaşadık. Şu an çare yok. Yapacak tek şey, şehitlerimizin ruhlarına sahip çıkmak ve kalanlara destek vermektir. Şu ana kadar tüm Aydın'da 5 kez lokma hayrı düzenledik. Yakın bir zamanda da yardım toplayarak Soma'ya ulaştıracağız. Bir yerde havuzda paramızı toplayıp oraya göndereceğiz. Biz olmazsak, halk olmaz. Biz olmazsak, Belediye olmaz. Belediye olmazsa, biz olmayız. Biz birbirimizle kaynaşmış durumdayız artık. Aydın Esnaf Odaları Birliği 50 bin üyemiz var. Bu 50 bin üye çoluğu çocuğu eşleriyle birlikte 250 bin. Aydın’ın dörtte birini oluşturan bir birlik. Biz her yerde her şeye sahip çıkacağız. Aydın’ın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu da olsan ben değil biz olacağız" dedi.

20140531aw105593_01.jpg

20140531aw105593_02.jpg

20140531aw105593_03.jpg

20140531aw105593_04.jpg

20140531aw105593_05.jpg