Yaptığı çalışmalarla Türkiye’de örnek gösterilen ve bir çok ilklere imza atan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, globalleşen dünyaya ayak uydurabilmek amacıyla oda genel sekreterlerine yönelik eğitim faaliyeti başlattı. ‘Kervan Yolda Düzülür’ geleneğinin yok olup, projeli çalışmaların ağırlık kazandığı çağımızda Aydın’daki Esnaf Odaları’nın sekreterleri artık üyelere proje hizmeti de verecek. 
Aydın’da odaların genel sekreterlerine yönelik Esnaf Odaları Birliği tarafından ‘Proje Hazırlama Eğitimi’ düzenlendi. Aydın Esnaf Odaları Birliği Binası’nda düzenlenen kursta Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyesi Doç Dr. İsmail Börekçi tarafından genel sekreterlere AB, GEKA, KOSGEB Proje taslak çalışmaları anlatıldı. 
Globalleşen dünyada her şeyin plan ve proje üzerine gerçekleştirildiğini belirten Aydın Esnaf Odaları Birliği Genel Sekreteri Mustafa Çağlayan, “Son yıllarda dünyada birçok yatırımın AB Hibe Projeleri ile gerçekleştiğini biliyoruz. Bunun yanında GEKA ve KOSGEB destekleri de zor durumda olan birçok esnafımıza adeta can suyu oldu. Fakat birçok esnafımız da çok zor durumda olmasına rağmen ne AB, ne de GEKA ve KOSGEB desteklerinden faydalanabildi. Kafasında tasarladığı çok güzel işleri eğer o esnafımız projelendiremediyse adeta düşüncesi ve hayalleri ile baş başa kaldı. Projelendirebilen ise hayata tutundu. Bundan dolayı Oda Genel Sekreterlerimize yönelik bu kursu düzenledik. Bundan sonra üyelerimiz bağlı bulundukları odaya gelip hayallerini anlatıp projelendirerek daha iyi işler yapabilmesini ve desteklemelerden faydalanmasını sağlamak istiyoruz” dedi.