59 yıllık kooperatif olarak ortaklara daha iyi hizmet vermek için gayret ettiklerini belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Karabenli, kooperatifin ilk 6 ay sonundan hedeflenen kar rakamına ulaştığını söyledi.
1953 yılında Kemal Şenel Başkanlığında kurulan ve 59 yıldır hizmet Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin banka aracılığı ile kooperatif kredi limitinin 100 bin TL olduğunu belirten Karabenli, “Kooperatifimizin Haziran ayı sonu itibariyle 1019 kayıtlı ortağı olup, ikrazat yekünümüz 6.524.224,34 TL, bloke takip oranı yüzde 3,85’dir. Kendi bünyemizde vermekte olduğumuz yardım sandığı kredimizin yıllık faizi yüzde 10 ve limiti 20 bin Tl olup gücü 5.782.109,06 TL’dir. 3 ve 6 ay vadeli olarak ortaklarımıza kullandırılmaktadır. Yardım sandığı kredilerimizin limiti ve kullandırımının en iyiye ulaşması için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
Kooperatif olarak kredinin yanında ortakların yüksek öğrenimde okuyan ve şartları tutan öğrencilerine burs da verdiklerini belirten Karabenli, şu anda 47 öğrenciye aylık 275 TL burs verdiklerini ifade etti. Bunun yanında ölen ortakların ailelerine 600 TL cenaze yardımı yapıldığı ifade eden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Karabenli açıklamasında “Kooperatifimiz 6. Ay sonu itibariyle hedeflenen kar rakamına ulaşmış olup, yıl sonunda daha iyi seviyelerde olmayı hedef almıştır. Temmuz 2012 ayı itibariyle uygulanacak olan yeni, Borçlar ve Türk Ticaret Kanunu kredi konusunda bizleri ve ortaklarımızı zorlayacak görünse de genelgeler doğrultusunda, daha ılımlı bir tabloda ortaklarımıza yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png