Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeniden yapılandırılan borçlarını zamanında ödeyemeyen esnafa büyük bir avantaj getirildiğini, esnafın bu avantajı iyi değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.

Palandöken, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun'a ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu yapılandırmada 6. taksit itibarıyla alınan sonuçları olumlu bulduğunu ifade etti.

Borçlarını yapılandıran esnafın, hem bu borçlarını hem de yeni tahakkuk eden vergi, prim ve benzeri borçlarını ödemek zorunda olduklarına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

''Bunlardan birisini aksatması halinde yapılandırmadan yararlanma hakkını kaybediyor. Bu da esnafı son derece zorluyor. Ancak, halen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan torba kanuna bir madde eklenerek, yeniden yapılandırılan borçlarını zamanında ödeyemeyen esnafa büyük bir avantaj getirildi. Esnafımız bu avantajı iyi değerlendirmeli. Dört ay içinde birikmiş borcunu ödeyen esnafımız, yeniden yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilecek.''