İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, eşlerine şiddet uyguladıkları iddiasıyla 2 polis memurunu açığa aldı. Ercüment Yılmaz, dayakçı polisleri görevden aldı

Kadına yönelik şiddet olaylarının medyada sık sık yer aldığı bir dönemde örnek bir karara imza atan Yılmaz, polis merkezlerinde görev yapan 4 bin polise aile içi şiddet konusunda eğitim verilmesi ile ilgili talimat verdi.

Polis merkezine başvuran ve polis memuru olan eşlerinden dayak yediklerini iddia eden iki kadının dosyası İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz tarafından bizzat incelendi. Yılmaz, yaptığı inceleme sonucunda polis memurları hakkında bilgi aldıktan sonra 2 memurun açığa alınması talimatını verdi. Eşleri tarafından şikayet edilen iki polis memuru, ifadelerinin alınmasının ardından açığa alındı.

'Kendi bahçemizi temizlemeliyiz'

Aile içi şiddeti önlemek için, eşine şiddet uygulayan kişilerin önce polis teşkilatından temizlenmesi gerektiğini ifade eden Ercüment Yılmaz, "Biz, polis olarak öncelikle kendi bahçemizi temizlemeliyiz. Biz temiz olursak başkasına ancak o zaman örnek olabiliriz" dedi. Son dönemde kadına şiddet olaylarının artmış gibi göründüğünü ifade eden Yılmaz, "Kadına yönelik şiddete veya aile içi şiddette herhangi bir artış yok. Sadece kadınlar artık, (kocamdır, sever de döver de) mantığından vazgeçip şikâyetçi olmaya başladılar" dedi.

Okullara 'öfke kontrolü' dersi konulmalı

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, kadına şiddet uygulayan erkeklerin aciz olduklarını söyledi. Polisin, sokaktaki kapkaç, hırsızlık gibi olayları bitirebileceğini veya azaltabileceğini belirten Yılmaz "Ancak aile içinde bireyler arasında olan şiddet olayları konusunda yapacağı fazla bir şeyi yok. Aile içi şiddet ancak eğitim ile önlenebilir. Okullarda bir saatlik 'öfke kontrolü' dersi konularak henüz küçük yaşlarda kişilerin öfkelerini kontrol altına alması sağlanabilir" diye konuştu.

Alkollü jokey karısını motosikletten attı

İzmir"in Buca İlçesi'nde, jokeylik yapan Halil Akdağ (23) motosikletle giderken arkasında oturan karısı Ahsen Akdağ"ı (21) tartışma sonucu yola atarak olay yerinden kaçtı. Yaralanan genç kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay önceki gece saat 23.00 sıralarında Şirinyer Semti Menderes Caddesi"nde meydana geldi. Halil Akdağ motosikletiyle hareket halindeyken arkasında oturan eşi Ahsen Akdağ ile tartışmaya başladı. Sinirlenen Halil Akdağ karısını seyir halindeki motosikletten atarak kaçtı. Yaralanan Ahsen Akdağ için çevre sakinleri acil yardım ekibi çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekibi genç kadını hastaneye kaldırdı.

Ehliyetsiz ve alkollü çıktı

Tedavi altına alınan Akdağ"ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, polis ekipleri koca Halil Akdağ"ı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Genç kadın kocasından şikâyetçi olmayınca Halil Akdağ ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Akdağ"ın yapılan kontrolünde 80 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı da ortaya çıktı. Soruşturma devam ediyor.