Operasyonda 21 sahte 200 liralık banknot ile 8 sahte 100 liralık banknot ele geçirildi.

Eskişehir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından piyasaya sahte para süren bir grup tespit edildi. Üniversite öğrencisi oldukları tespit edilen şahısların, Bursa'dan temin ettikleri sahte paraları Eskişehir ve çevre illerde piyasaya sürdükleri belirlendi. Konu hakkındaki şikayetleri değerlendiren ekipler, yaklaşık 5 aylık bir çalışma gerçekleştirdi. Düzenlenen oprerasyon sonucunda, Y.E.E. (21), H.A. (24), U.A. (22), A.A. (22), E.G. (23), D.Ç. (23), M.B. (22) ve G.K. (29), A.E. (34) birbirleri ile koordineli ve planlı bir şekilde, farklı illerde bulunan işyerlerine sahte para sürdükleri tespit edildi.

Şüphelilerin 21 ayrı olayda, TCK Md. 197 kapsamında piyasaya sahte para sürdükleri belirlendi. Eskişehir'de 9 ayrı işyerine sahte para ile alışveriş yaptığı tespit edilen şahıslar ayrıca, Bursa, Kocaeli, İzmir, Düzce ve Afyonkarahisar illerinde ise 9 ayrı işyerine sahte para verdikleri belirlendi. Meydana gelen bu olaylarda şüphelilerden toplam 21 Adet sahte 200 lira ve 8 Adet sahte 100 lira ele geçirildi. Şüphelilerin sahte para olaylarını, özellikle halkın yoğun olarak alış-veriş yaptığı fast-food lokantaları, tekel büfeleri ve pastaneler başta olmak üzere pazar yerlerinde düşük fiyatlardaki ürünleri, yüksek miktardaki sahte parayı vermek suretiyle gerçekleştirdikleri belirtildi.

Eskişehir, Bursa, Afyonkarahisar ve Çorum illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı Adliye'ye sevk edildi.