Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü"nde sağ ve sol görüşlü arasında dün çıkan olaylar gece de kentte sürdü. Arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto için yürüyüş yapan sol görüşlü öğrenciler saldırıya uğradı...

OLAYLAR GÜNDÜZ BAŞLADI

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde, sağ görüşlü öğrencilerle tartıştıktan sonra protesto için Rektörlük binasına yürümek isteyen sol görüşlü öğrenciler polisin uyarılarına rağmen dağılmayınca yaka-paça gözaltına alındı. Yaklaşık 50 öğrenci otobüslere bindirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusü'ndeki Eğitim Fakültesi binası önünde bugün saat 13.30 sıralarında, iddaya göre bildiri dağıtan bir grup sağ görüşlü öğrenci ile sol görüşlü öğrenciler arasında tartışma çıktı. Üniversitenin güvenlik görevlileri, sağ görüşlü öğrencileri fakülte binası içerisine götürerek olay yerinden uzaklaştırdı. Sağ görüşlü öğrenciler de satır ve sopa olduğunu öne süren yaklaşık 50 sol görüşlü öğrenci sloganlar atarak Rektörlük binasına yürümek istedi.
Bunun üzerine çok sayıda polis üniversite kampusüne sevk edildi. Polisin dağılmaları yönündeki uyarılarına uymayan öğrencilere müdahalede bulunuldu. Yanlarında eğitilmiş köpeklerin de bulunduğu çevik kuvvet şubesi polisleri, aralarında çok sayıda kızın da bulunduğu öğrencileri yaka- paça gözaltına aldı. Bazı öğrencilerin ise yaşanan arbedede polislere, tekme ve yumruk attıkları gözlendi.
Çevik Kuvvet Şubesi'ne ait otobüslere bindirilen öğrenciler slogan atmaya ve polislere hakeret etmeye başlayınca polisler dışarıdan otobüsün pencerelerinde duran öğrencilere doğru biber gazı sıktı. Öğrenciler daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GERGİNLİK GECE DE SÜRDÜ

Öğle saatlerinde gözaltına alınan arkadaşlarına destek vermek için İl Emniyet Müdürlüğü önüne gitmek isteyen
öğrenciler ile karşıt görüşteki bir grup arasında kavga çıktı. Polisin müdahalesinin ardından 100 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunusemre Yerleşkesi"nde meydan gelen gerginlik sonrası göz altına alınan arkadaşlarına destek vermek isteyen öğrenciler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri Porsuk Bulvarı"nda toplandı.

Basın açıklaması yapan grup daha sonra İki Eylül Caddesi"ni takip ederek, polis kontrolünde Valilik önüne geldi. İl Emniyet Müdürlüğü önüne gitmek isteyen grup, Vilayet Meydanı"nda polis tarafından durduruldu. Yaşanan olaylar nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Kıbrıs Şehitleri Caddesi trafiğe kapatıldı.

Öğrenciler, polise arkadaşlarıyla görüşmek istediklerini bildirdi.

Emniyet yetkilileri, gözaltına alınanlara hukuki bütün işlemlerin yapıldığını belirterek, grubun dağılmasını istedi.
Yaklaşık bir saat Vilayet Meydanı"nda bekleyen öğrencilerin bulunduğu yere "Kahrolsun PKK" sloganları atarak gelen karşıt görüşteki bir grup, taşlı saldırıda bulunmak istedi.

Polis, her iki gruba da müdahale ederek dağıttı.

Öte yandan AÜ ve Valilik önünde meydana gelen olaylarda toplam 100
kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

MİLLİYET