Ameliyat olacak ve poliklinik hizmeti alacak hastaların mağduriyetinin önlenmesi için çare aranmaya başlandı.


İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Hüseyin Fidan, Yunusemre Devlet Hastanesi'nde görevli 5 beyin cerrahının tamamının, Eskişehir Devlet Hastanesi'nde de 6 beyin cerrahından üçünün operasyon kapsamında 26 Aralıkta gözaltına alındığını anımsattı.

Kentteki iki devlet hastanesinden toplam 11 beyin cerrahının bulunduğunu ifade eden Fidan, şöyle konuştu:
“Devlet hastanelerinde görevli sekiz beyin cerrahımız gözaltına alındı. Bu durum özellikle Yunusemre Devlet Hastanesi'nde sıkıntı yarattı. Çünkü buradakilerin tamamı gözaltına alındı. Eskişehir Devlet Hastanesi'nde kalan üç beyin cerrahından birini bu hastaneye geçici görevlendirme yaptık. Yunusemre Devlet Hastanesi beyin cerrahi servisinde yaklaşık 60 hasta yatarak tedavi görüyor. Geçici görevli beyin cerrahı, poliklinik hizmetlerini vermeye çalışıyor. Poliklinik hizmetinde sıkıntı yaşanabilir. Burada bir süre vatandaştan anlayış bekliyoruz. Acil durumda olan hastaları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettik, etmeye devam ediyoruz. Ameliyatları orada yapılıyor.”

“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Fidan, emniyetteki sorguları tamamlanan doktorların adliyeye sevk edildiğini belirterek, şöyle devam etti:
“Beyin cerrahlarının hepsi aktif görev yapıyordu. Yargıya intikal eden bir durum söz konusu. Hastaların mağdur olmaması için her türlü önlemi alacağız. Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüştüm. Bakanlık beyin cerrahları tutuklanırsa kente hemen beyin cerrahı görevlendirmesi yapacak. Kimseyi mağdur etmemeye çalışıyoruz.”
ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri de iki devlet hastanesinden sevk edilen acil hastaları kabul etmeye başladıklarını, vatandaşların mağdur olmamaları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söylediler.


MİLLİYET