AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, başka ülkelerde ne Genelkurmay başkanları ne anayasa mahkemelerinin Türkiye'deki kadar gündemde olmadığını belirterek, "Bizim ülkemizde geçmişte Genelkurmay Başkanları konuşurdu. Son zamanlarda Genelkurmay Başkanı açıkça çok konuşmuyor, doğrusu da budur" dedi.

AKP Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ile Polat Türkmen, partilerinin Zonguldak İl Başkanlığı'nda düzenledikleri basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili verdiği kararı değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bu zamana kadar özgür iradeleriyle karar verdiğini, bu kararda da o iradede karar verdiklerine inandıklarını belirten Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın değerlendirmeleri hepimiz için dikkat çekicidir. O da üzerine düşeni yapmıştır. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın elbette Türkiye'de demokrasinin tıkanmasını veya herhangi bir sekteye uğramasını istememesi çok doğal bir şeydir. Bugün dünya ülkelerinin ne genelkurmay başkanları, ne anayasa mahkemeleri bu kadar gündemde olmaz ve çok da konuşmazlar. Ama bizim ülkemizde geçmişte genelkurmay başkanları konuşurdu. Son zamanlarda Genelkurmay Başkanı açıkça çok konuşmuyor, doğrusu da budur. Ama işin gereği anayasa mahkemelerinin başkanları çok konuşmaya başlamıştır. Onun da görev alanına giren işler önüne geldiği için konuşmalar yapmaktadır. Haliyle bu görev alanını yeniden tanzim ederek, siyasi partiler yasasını, tabiki kapatma dahil diğer demokrasinin açılımıyla ilgili yeni yasaları, Anayasa Mahkemesi'nin görüşeceği konuları, Anayasa metninin tamamının sivilleşme noktasında iktidar ve muhalefet diyaloğu içerisinde nelerin yapılabileceğini önümüzdeki süreçte belirteceğiz" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın uyarılarına değinen Erdoğan, "Bu mesaj sadece iktidar partisine değildir. Parlamentoda grubu olan bütün siyasi partilere bu mesaj verilmiştir" diye konuştu.

YEREL SEÇİMDE HEDEF YÜZDE 60

AKP'nin sadece hizmet odağı olduğunu vurgulayan Polat Türkmen ise şöyle konuştu:

"Biz hizmet odağıyız. Bunu hiç kimse unutmasın. Muhalefet partilerine söylüyorum. Bunu ikaz olarak da algılasınlar. Biz çalışıyoruz. Yerel seçimlerde, `laikliğin odağıydı, şuydu, buydu' gibi söylemler olursa Allah korusun Türkiye'ye en büyük kötülüğü yapar. Yerel seçimlerde bizim hesap ettiğimiz oy oranı yüzde 60'tır. `Hukuk devleti, laik devlet, cumhuriyetin temel esaslarına bu milletin yüzde 60'ı karşıdır' diye bir anlayış olabilir mi? Böyle gösterilebilir mi? Bunu bu hale sokanlar, rejim krizi yaratanlar, bunun hesabını verir bu millete. İnsanları kamplara ayırmaya kimsenin hakkı yoktur."
Vatan