Aydınspor eski Asbaşkanı Başkanı Osman Yılmaz, internet sitesindeki köşe yazısında Aydınspor eski Başkanı Tansel Önder için "Haftanın istek şarkıları" başlığı altında Tarkan'ın “Dilli Düdük” şarkısını istemesi tartışmaları mahkemeye taşındı. Tansel Önder, Aydın 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne "Dilli Düdük" şarkısının sözlerinin hakaret ve tehdit içerdiği gerekçesiyle dava açtı. Önder, açtığı davada Yılmaz"dan “Basın yoluyla kişilik haklarına saldırıda bulduğu iddiasıyla” 10 bin TL manevi tazminat istiyor.

Mahkeme kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Tarkan'ın şarkısı hit bir şarkıdır. Birisine şarkı armağan etmek ile hakaret ve tehdit oluşmaz. Radyo ve televizyonlarda sürekli yayınlanan bu şarkının sözleri tehdit içerseydi RTÜK yayın yasağı koyardı. Bu davayı bana değil Tarkan'a açılmış bir dava olarak kabul ediyorum” dedi.

ÖNCE CİDDİYE ALMADIM

Aydınspor eski Başkanı Tansel Önder de, Yılmaz'ın yazısını okuduktan sonra ilk önce bir tepki vermediğini, dostlarının uyarısı üzerine şarkı sözlerini okuduktan sonra tehdit unsuru gördüğünü söyledi. Osman Yılmaz'la aralarında bir husumet olmadığını söyleyen Önder, “Aydınspor'un menfaatleri için yaptığım girişimlerden rahatsız oldukları dönemde yazdığı bu yazıdaki şarkı sözlerini Osman Yılmaz tarafından tarafıma söylenmiş kabul ettim. Özellikle şarkı sözlerinde geçen birkaç cümle tamamen tarafıma yönelik tehdit unsuru taşıyor” diye konuştu.

KALP KIRANLARA YAZILDI

Türkiye'nin megastarı olarak bilinen Dilli Düdük şarkısının söz yazarı ve bestecisi Tarkan Tevetoğlu Yeni Aktüel'in 131'nci sayısına verdiği röportajda şarkıyı neden yazdığını şu sözleri ile açıklamıştı: "Bu şarkıyı bir buçuk sene önce yine hakkımda muhaliflerin atıp tuttuğu, meyvelerimi zalimce taşladığı dönemde yazdım. Yine aynı zaman diliminde, çok değerli bir meslektaşımın da böylesi haksız saldırılara maruz kaldığına tanık olunca çileden çıktım. Kağıdı kalemi alıp elime karalamaya başladım. Anlamadan, dinlemeden, pireye deve yapıp ateşe körükle giden ve içi sızlamadan kalp kıran herkese yazdım bu şarkıyı. Bütün dilli düdüklere bir cevap şarkısıdır bu"

İŞTE O YAZI

Aydınspor eski Asbaşkanı Osman Yılmaz tarafından kaleme alınan haftanın istek şarkıları yazısı: “Şimdi de Aydın'daki bazı arkadaşlarımız için yerel radyolardan şarkı istemeye sıra geldi. Tansel Önder: Kendisini tanımayan yoktur. Google'da ismini arattığınızda kendisinin Yahya Demirel'in eski ortağı olduğunu görürsünüz. Akdeniz Sigorta'nın. Akdeniz Sigorta ki çalışmalarındaki yolsuzluk nedeni ile faaliyetlerine son verilmiş bir şirket. Aydınspor gündeme geldiğinde gazetelerde reklam boyu gösteren sevgili Tansel için, Tarkan'dan bir şarkı istiyorum: "Dilli Düdük" Bu haftalık bu şarkıları sizler için seçtim ve yukarıdaki arkadaşlarıma armağan ediyorum. İyi dinlemeler”

İŞTE ŞARKININ SÖZLERİ

Dilli Düdük
Söz gümüşse sükut altındır
Masal okuyor bilmiyor o zır deli
Rüzgar eken fırtına biçer
Kendi düşen ağlamaz yarim
Sen sen ol kalp kırma
Uykuların kaçar sonra
Akıllı ol oyuna gelme
Tepe takla olursun, eden bulur sonunda
Pireyi deve yaptı dilli düdük
Ateşe bile bile körükle gidiyor
Kendi kuyusunu kazıyor enayi
Cırcır ötüyor
Bana göre hava hoş, kendi bilir
Beni bilen iyi biliyor
Boşa çabaları bu gönüllerde
Hükmü geçmiyor
Hadi sev hadi hadi hadi gözünü karart da
Koy elini kalbine şu yalan hayatta
Gelen geçer kalan göçer unutma
Sana da kalmaz bu ölümlü dünya
Caka satıyor utanması yok
O kendini üstün buluyor ama yanılıyor
Burnu Kaf dağında mübarek
O kendini bu alemin kralı sanıyor
Şöyle bir silkelen de gel kendine
Hududunu, haddini bil ileri gitme
İki kere iki dört, hesabı kolay
Aç kalbini gel dır dır etme