Ak Parti'li eski milletvekilleri Bakan Yardımcılığı koltuklarına oturuyor. Agah Kafkas, ve Aşkın Asan’ın atamaları kesinleşti.  Enerji Bakanlığı Bakan Yardımcılığı için Osman Coşkun, Çalışma Bakanlığı’nda ise Halil Etyemez’in isimleri öne çıktı.  Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcılığı’na Afyon eski Milletvekili Ahmet Koca’nın adı geçiyor.
 
Bakan yardımcılıklarında boş bulunan koltuklara atamalara yapılıyor. Sağlık Bakanlığı’nda ‘yardımcı’ koltuğuna Ak Parti Çorum eski Milletvekili Agah Kafkas getiriliyor. Kafkas’ın kararnamesi Çankaya Köşkü’ne gönderildi.
 
ASAN BAKAN OLACAKTI YARDIMCI OLDU
 
Agah Kafkas, 2002-2011 arasında Ak Parti’den milletvekili oldu. Sendikacı kökenli olan Kafkas, vekil seçildiği dönemde Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini uzun yıllar yürüttü.  Kabinenin tek kadın bakanı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yardımcılığına da bir kadın atandı. Ak Parti Ankara eski Milletvekili Aşkın Asan, Şahin’in yardımcısı oldu. Trabzon doğumlu olan Asan, 2007’de vekil seçilmeden önce Suudi Arabistan’da öğretim üyesiydi.
 
Asan, Başbakan Erdoğan'ın 22 Temmuz 2007 seçimlerinin ardından hazırladığı ilk 60'ıncı Hükümet Kabinesi'nde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı'ydı. Erdoğan'ın dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunduğu Kabine listesinde yer alan Asan, Sezer'in, "Bu listeyi ben onaylamayayım. Yakında yeni Cumhurbaşkanı seçilecek. Ona verirsiniz" sözleri üzerine bakanlık şansını kaybetti. Erdoğan, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçildiği 28 Ağustos'a kadar Sezer'e sunduğu listede değişiklikler yaptı ve Aşkın Asan'ı da listeden çıkardı.
 
ÇALIŞMA’YA SENDİKACI YARDIMCI
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise yardımcı olarak sendikacı bir ismi tercih etti. Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir Sendikasının eski genel sekreteri Halil Etyemez’i bakan yardımcısı olacak. Etyemez’in kararnamesi de Cumhurbaşkanının onayına sunulacak.  Bu arada Enerji Bakanlığı’nda yardımcılığa Yozgat eski Milletvekili Osman Coşkun, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcılığı’na Afyon eski Milletvekili Ahmet Koca’nın adı geçiyor.
 
KİMLER ATANDI
 
Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Davut Kavranoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcılığı’na Ak Parti’li eski vekil Hasan Kemal Yardımcı ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı’na Yusuf Tekin atanmıştı.