Kaza, dün saat 21.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi İstanbul Yolu Su Deposu Tramvay Durağı yakınında meydana geldi. 15 gün önce Fransa’dan tatil için memleketi Konya’ya gelen 3 çocuk annesi 36 yaşındaki ev hanımı Elife Tosun, en küçük çocuğunun kulağında ağrı olması üzerine nöbetçi eczaneden ilaç almak için yola çıktı. Yanına Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi yeğeni, 20 yaşındaki Betül Bayram’ı da alan Tosun, kendilerine en yakın nöbetçi eczanenin İstanbul Yolu üzerinde olduğunu öğrenince minibüsle eczaneye gitti.

Tosun ve yeğeni minibüsten inip yolun karşısına geçmek istediği sırada, kapatılan Fazilet Partisi’nden 20’nci dönem Çorum Milletvekillği yapan ve halen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Konyalı 56 yaşındaki Zülfikar Gazi yönetimindeki 42 FP 089 plakalı otomobil çarptı. Elife Tosun, çarpmanın etkisiyle yaklaşık 30 metre ileriye fırladı. Kanlar içinde yere yığılan Tosun’a 28 yaşındaki Mehmet Karaaslan yönetimindeki 44 FF 244 plakalı otomobil üzerinden geçerek ezdi. 

Elife Tosun, kaza yerinde öldü. Betül Bayram da, kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi’nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kaza ile ilgili sürücüler Zülfikar Gazi ve Mehmet Karaaslan polis tarafından gözaltına alındı. Karaaslan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Gazi’nin de yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Kaza yerinin yaklaşık 200 metre ilerisinde yaya üst geçidinin olduğu belirlendi. Kazada yaşamını yitiren Betül Bayram’ın bu yıl sınıf birincisi olarak 3’üncü sınıfa geçtiği için babası Adem Ufuk Bayram tarafından ’Karne hediyesi’ olarak Umre ziyareti için Mekke’ye gönderdiği ve bir hafta öncede Mekke’den döndüğü belirtildi.