Gedik'i tabancayla öldüren 44 yaşındaki Mehmet Akif Şahin'in yargılandığı davada, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık’ın talimatla ifadesi alındı.

Eski ANAP Milletvekili Mehmet Gedik (58), 22 Nisan 2011'de, Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir restoranda Eskişehirspor-Trabzonspor maçını izlerken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, katil zanlısı Mehmet Akif Şahin’i gözaltına aldı. Sorgulamasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Şahin tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sanık Mehmet Akif Şen hakkında Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin (44), yeniden hâkim karşısına çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin ve öldürülen Mehmet Gedik'in oğlu Ali Orkun Gedik (25) katıldı. Avukatlarında hazır bulunduğu duruşmada Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri adliye koridorları ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

ESKİ DEVLET BAKANI EYÜP AŞIK TALİMATLA İFADE VERDİ

Sanık avukatının talebi üzerine ifadesine başvurulan eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde talimatla ifade verdi. İfadesinde arkadaşı olan Gedik’in öldürüldüğünü televizyondan duyduktan sonra Bursa’ya geldiğini anlatan Aşık, “İki gün süre ile Gedik’in evinde bulundum. Eve gelenler birkaç seneden beri Mehmet Akif Şahin’in sürekli Mehmet Gedik’i vuracağını söylüyorlardı. Hatta Gedik ile Mehmet Akif Şahin arasında alacak-verecek meselesi olduğunu da söylediler. Ama ben sanıktan böyle bir şey duymadım. Çünkü kendisini hiç tanımam.” dedi.

OTELLERİN GÜVENLİK KAMERALARI GÖRÜNTÜLERİ İZLENECEK

Sanık avukatı Kenan Aşık, Eyüp Aşık’ın talimatla verdiği ifadesinden haberdar olmadığını söyledi. Davanın 6. celsesinin görüşüldüğünü belirten Avukat Aşık, duruşmalarda sanığa yönelik iftiralar atıldığını öne sürerek, “Bazı konularda aklanmamız lazım. O yüzden bazı hastane ve otellerin güvenlik kamera görüntülerinin mahkemeye ulaştırılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Avukat Aşık, Eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık’ın mahkeme heyeti huzuruna gelerek ifade vermesini talep etti. Tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin ise Mehmet Gedik ile aralarında herhangi bir alacak-verecek meselesinin bulunmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti Eyüp Aşık’ın, sanık avukatı Kenan Aşık’ın da hazır bulunacağı bir mahkemede tekrar talimatla ifadesinin alınmasına karar vererek, duruşmayı 22 Haziran tarihine erteledi.