1977 Mahalli İdareler Genel Seçimleri"nde CHP"den Aydın Belediye Başkanlığına seçilen
Muhterem Ağababaoğlu, 1980 ihtilalinde görevden alınmasının ardından geçen 32 yıllık sürecin sonrası CHP"nin Aydın merkezdeki başkanlık özlemini gideren Özlem Çerçioğlu"na her ortamda verdiği desteğini sürdürüyor. Başkan Çerçioğlu"nun göreve başlamasının hemen ardından görev süresinin ardından ilk kez Aydın Belediyesine gelerek Çerçioğlu"nu makamında kutlayan Ağababaoğlu, son yapılan CHP Aydın Merkez İlçe Kongresi"nde de Çerçioğlu"nu yalnız bırakmadı.
Davetli olarak katıldığı kongrede partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Muhterem Ağababaoğlu, Başkan Çerçioğlu"nun konuşmasını tamamlayıp, kürsüden inmesinin ardından Çerçioğlu"nu tebrik etti. Çerçioğlu da buna karşılık olarak, Ağababaoğlu"nun elinden tutup salona doğru dönerek, birlikte partililerini selamladı. CHP"li eski ve yeni başkanın birlikte salonu selamlaması, salonu dolduran partililer tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.
Başkan Çerçiğlu"nun Aydın Belediyesi"nde güzel işler başaracağını her fırsatta söyleyen Muhterem Ağababaoğlu, Aydın Belediyesi ziyaretinde Çerçioğlu ve meclis üyelerinin çağdaş ve şeffaf belediyeciliği başaracağını savunarak, “Uzun bir aradan sonra Aydın"ı sosyal demokrat bir anlayışın yönetmesi çok onur verici. 12 Eylül ihtilalinde görevden alındıktan sonra Aydın Belediyesi"ne ilk kez geliyorum. Bu onuru bize yaşatan başta Özlem Çerçioğlu ve Aydın halkına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki 32 yıl sonra gelen bu mutluluk bir daha parçalanmayacak” demişti. -iha