Bahar günlerini aratmayan güneşli havayı fırsat bilen Sökeliler Çocuk Şenliği’ne koşarken, büyük ilgi gören etkinlikte açılan eski oyuncaklar sergisi çocuklardan daha fazla yetişkinlerin ilgisini çekti. Söke Harikalar Dünyası Parkı’nda açılan sergide etkinliğe çocuklarını getiren velileri çocuklarına dönerek, geçmişe yolculuk yaptı.

Aydınlı Emekli eğitimci Erkan Atalı’nın hazırladığı “Eskiden Oynadıklarımız” adlı oyuncak koleksiyonunun sergisi büyük ilgi gördü. Tamamı kargı, ağaç, çam kozalağı, pamuk ipliği gibi ürünlerden yapılan oyuncakları gören veliler bir yandan çocuklarına ‘Biz bunlarla oynadık’ deyip oyuncakları tanıtmaya çalışırken, bir yandan da çocukluklarına dönüp oyuncaklarla oynamadan edemediler.
PAMUK HELVA VE MACUNUN YERİ AYRI
Eski oyuncaklar ile geçmişe yolculuk yaşatan etkinlikte nostaljinin diğer vazgeçilmezleri olan pamuk helva ve macun şekerde vardı. Pamuk Helva ve macun şekeri önünde uzun kuyruklar oluşurken, pamuk helva ve macun şekerine de çocuklar kadar büyüklerde ilgi gösterdi. Dünya Çocuk hakları Günü nedeniyle düzenlenen ‘Çocuk Şenliği’ne Söke Belediyesi Şehir Bandosu ve Palyaço gösterileri de renk kattı.
49.jpg