Polisin yakaladığı Ç.K.'nın, bir hafta önce yine zorla kaçırdığı A.E.'nin ormanlık arazide çıplak fotoğraflarını çekerek, kendisiyle evlenmesi için şantaj yaptığı ortaya çıktı.

Olay, dün öğle saatlerinde Çetinapatay Bulvarı'nda yaşandı. Ereğli'de ailesiyle birlikte restoran çalıştıran Ç.K., daha önce iki kez nişanı bozan A.E. ile yeniden bir araya gelerek evlenmek istedi. Ç.K., bunu kabul etmeyen A.E.'yi takip edip evine doğru giderken zorla otomobiline bindirerek kaçırmak istedi. Ancak A.E., yaklaşık 20 metre sonra kapıyı açarak kendini araçtan attı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri, hafif yaralanan A.E.'yi Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Kaçan Ç.K. ise polis tarafından yakalandı.

A.E., tedavisinin ardından polise verdiği ifadesinde, bir hafta önce de Ç.K.'nın aynı şekilde kendisini otomobile bindirip kaçırdığını, ormanlık bir arazide el ve ayaklarını bağlayarak çıplak fotoğraflarını çektiğini, "Benimle evlenmezsen bu fotoğrafları herkese, her yere dağıtırım" diyerek şantaj yaptığını söyledi. Korkusundan durumu ailesine anlatamadığını söyleyen A.E., Ç.K.'dan şikayetçi oldu.

Polis, şantajda kullanılan fotoğraf makinesi ve fotoğraflara el koyarken, Ç.K., emniyetteki ifadesinin ardından, "Kişi hürriyetini yoksun bırakma, şantaj ve kasten yaralama" suçlarından adliyeye sevk edildi. Polis eşliğinde adliyeye getirilen Ç.K.'nın yakınları, görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi. Ç.K.'nın, Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye sevk edileceği bildirildi.

MİLLİYET