Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Şerafettin Halis'in avukatı Hasan Doğan katıldı.

Mahkeme heyeti, duruşmada tarafların son taleplerini aldı. Avukat Doğan, müvekkilinin işlediği belirtilen suçların oluşmadığını ileri sürerek beraatını istedi. Savcı da esas hakkındaki mütalaasında, Şerafettin Halis'in cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Halis'in, 2008, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında Tunceli ve Elazığ'da yaptığı konuşmalar dolayısıyla açılan ve daha sonra 7 ayrı dosyada birleştirilen “terör örgütü PKK/KCK propagandası” suçlamalarıyla ilgili kararını açıkladı.

Cezalarda indirime gitmeyen mahkeme heyeti, Şerafettin Halis'e, 7 ayrı dosya ile ilgili toplam 15 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

Avukat Hasan Doğan, verilen cezaların birçoğunun Halis'in milletvekili olduğu dönemde, Tunceli ve Elazığ'daki nevruz programlarında, festivallerde ve halk toplantılarında yaptığı konuşmaları içerdiğini belirterek, bu konuşmalarında amacın propaganda yapmak olmadığını savundu.