Kuşadası Belediyesi"nin 2000-2006 yılları arasında çalışan Fuat Akdoğan"ın başkanlık yaptığı dönemdeki eski mezarlık amiri H.C.Y., sahte belgelerle aynı mezar yerini ondan fazla kişiye sattığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre; 2000-2006 yılları arasında aynı mezar yerinin birden fazla kişiye satıldığı yönünde gelen şikayetler üzerine araştırma başlatan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Fuat Akdoğan"ın belediye başkanlığı yaptığı 2000-2006 yılları arasında Belediye Mezarlık Amirliğinde sahte belge tanzim edilerek bir mezar yerinin ondan fazla kişiye satıldığını tespit etti.
Kuşadası"nın şehir merkezindeki en eski ve tek mezarlığı olan tarihi Adalızade Mezarlığı, hınca hınç dolduğu için özellikle Kuşadalılar mezar yerlerini önceden satın almak durumunda kaldığından büyük rağbet görüyor. Hayattayken parasını resmi yoldan belediyeye ödeyerek mezar yeri satın alanların sayısı her geçen gün artarken, azalan mezar yeri sayısına fazla talep olunca, bunu fırsat bilen eski mezarlık amiri H.C.Y."nin sahte belgelerle bir mezar yerini onlarca kişiye sattığı iddia edildi.
Artan şikayetler üzerine araştırma yapan Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, sahte belgelerin düzenlendiği tarihleri saptadı ve Fuat Akdoğan"ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde 5 Nisan 2000 ile 24 Nisan 2006 tarihleri arasında Kuşadası Belediyesinde mezarlık amiri olarak görev yapan H.C.Y."yi gözaltına aldı.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı H.C.Y., “Görevi ihmal ve görevi kötüye kullanmak'” suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklu yargılanmasına karar verildi. Tutuklanan zanlı, Söke Cezaevi"ne gönderildi.iha