İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Zeynep Karadavut adlı kadın, üç yıldır ayrı yaşadığı, iki ay önce de resmen boşandığı eski eşi H.G.'nin şiddetine maruz kaldı. Eski eşiyle konuşmak için ailesiyle birlikte Zeynep Karadavut'un evine giden H.G.'nin, genç kadının yüzünü falçatayla kestiği iddia edildi.
 
Olay, dün saat 22.00 sıralarında, Evka-4 Mahallesi 1025 sokakta meydana geldi. Şiddetli geçimsizlik sebebiyle 3 yıldır ayrı yaşadıkları öğrenilen H.G. (35) ile 28 yaşındaki Zeynep Karadavut, 2 ay önce resmen boşandı.
 
Boşanmayı bir türlü kabullenemediği kaydedilen H.G., eski eşiyle konuşmak için ailesiyle birlikte ziyarete gitti. Zili çalan H.G.'ye kapıyı Zeynep Karadavut açtı. İddiaya göre, işsiz olduğu öğrenilen H.G., eski eşine tekrar bir araya gelmek istediğini söyledi. Aldığı olumsuz cevap üzerine H.G. ile genç kadın tartışmaya başladı.
 
Yanında bulunan falçatayı çıkartan H.G.'nin, kadının yüzünün sol tarafına, kulak hizasından başlayıp ağzına yakın bir noktada biten derin bir kesik attığı öne sürüldü. Yere düşen kadını darp da ettiği de belirtilen H.G., olayın ardından kaçtı. Kapı önünde kanlar içinde kalan kadını gören yakınları, polis ve sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi.
 
Gelen sağlık ekipleri yaralı kadını ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Zeynep Karadavut, özel bir hastaneye giderek yüzüne dikiş attırdı. Kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.
 
-ROTAHABER-