Türkiye İş Kurumu Nazilli Şube Müdürlüğü ile Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, Nazilli Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, Nazilli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü"nün ortaklaşa düzenlediği kursa katılan 15 eski hükümlü meslek sahibi olacak. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kursiyerleri ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Projenin toplam maliyetinin 24 bin 72 TL olduğunu söyleyen Kaymakam Caner Yıldız, “Kursumuz 20 kişilik kontenjana sahip olmasına rağmen 15 eski hükümlü başvuru yaptı. Kursumuz 55 gün devam edecek. Günde 8 saat ve 408 ders saati sonunda "Overlok Makinesi" kullanmayı öğrenen başarılı kursiyerlere sertifika verilecek” dedi.
Kaymakam Caner Yıldız, Kurs Eğitmeni Hayriye Özyalçın gözetiminde eğitim alan kursiyerlere toplam 20 bin 400 TL "Kursiyer Cep Harçlığı" verileceğini ifade etti.
Kursun başladığı ilk gün kendilerini ziyarete geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden eski hükümlüler; “O veya bu sebepten dolayı hapishanede belli bir süre kaldık. Şimdi önümüzde uzun yıllar bize para kazandıracak ve evimize ekmek götürtecek bir meslek öğreniyoruz. Bizlere destek veren ve inanan Başta Kaymakam Caner Yıldız"a, Başsavcımız Ramazan Solmaz"a ve bu projeyi uygulayan kurumlara çok teşekkür ediyoruz” dediler.