Ünlü sanatçı Safiye Soyman'ın MS hastası oğlu ile evlendikten 10 gün sonra boşanma davası açan Gönül Erdoğmuş, avukatı aracılığıyla Safiye Soyman ve Faik Öztürk'e 80 bin TL tazminat davası açtı.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ballıca köyünde babası ile ikamet eden Gönül Erdoğmuş'un avukatı Ünal Demirtaş, açıklamalarda bulundu. Ankara Barosu'na kayıtlı Av. Demirtaş, Safiye Soyman ve Faik Öztürk'e 40'ar bin TL'lik dava açıldığını belirtti.

Medyada yer alan haberlerin ardından MS hastası Harun Akaröz'e boşanma davası açan gelin Erdoğmuş hakkında Ankara 5. Aile Mahkemesi tarafından 1.5 ay önce konuşma yasağı getirildiği öğrenildi.

Av. Ünal Demirtaş, iki gün önce açılan dava hakkında şöyle konuştu: "Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne manevi tazminat davası açıldı. Dava, Safiye Soyman ve Faik Öztürk'e 40'ar bin liralık davadır. Soyman ve Öztürk'ün basında asılsız hakaretleri var. Geline de konuşma yasağı getirildi. Mahkeme hakaret, küçük düşürme ve asılsız bilgi verme suçlarından devam ettirilecek."