1990"lı yıllarda bir çok takımda profesyonel olarak top oynayan ve Didimspor"da bir çok şampiyonluk yaşayan “Gıli Bülent” lakaplı Bülent Tuğlu (43) Kuşadası"nda kurulan ve emekli profesyonel futbolculardan oluşan Kuşadası Master takımına davet edildi.
Aralarında Sökespor, Çine Madranspor, Milas Esnafspor ve Beykoz"unda yer aldığı 1990"lı yıllarda bir çok takımda top koşturan “Gıli Bülent” lakaplı Bülent Tuğlu Kuşadası Master Takımına seçildi.
Aydın ve çevresinde oturan ve jübilesini yapan emektar futbolcular tarafından kurulan kulübe davet edilen Bülent Tuğlu “20 senelik futbol yaşantısından sonra yine futbolla buluşmak güzel” dedi.
Didimspor"da bir zamanlar birlikte top koşturduğu "Pıtırak Ümit" lakaplı Ümit Öncüoğlu ve "Lakatuş Günay" lakaplı Günay Tıkkın ila eski günlerini yad eden Bülent Tuğlu “Bir zamanlar üçümüz de bir arada top oynardık, şimdi ise geçmişi konuşarak eski günlerimiz anıyoruz. Ayrıca Kuşadası"nda kurulan Master Futbol takımına da çağrıldım. Didim"de ilk kez ben bu takıma çağrıldım. Bu takımda fizik ve kondisyonla değil, tamamen tekniğin konuştuğu ve yaşı 35"in üzerinde olan ve bir zamanlar profesyonel top oynayan sporculardan kurulu bir takım… Bu takım 25 kişiden oluşuyor. Ben de bu takıma davet edildim. Burada daha önce yıllarca beraber top oynadığımız arkadaşlarla birlikte spor yapıyoruz” dedi.
Kuşadası"nda kurulan bu takımın amacının futbolu insanlara sevdirmek olduğunu belirten Tuğlu “Bizde bu takımda oynadığımızda az da olsa futbol"un güzelliklerini insanlara yansıtabilirsek bu durum biz mutlu eder” ifadelerine yer verdi.
Bülent Tuğlu Didim"de de birçok emektar futbolcunu yer aldığını ya da burada yaşadığını bildiklerini kaydederek “Ümit Öncüoğlu öncülüğünde biz de burada böyle bir takım kurmak için girişimler başlattık. Bu anlamda belediyemizden de destek alacağız” dedi.