Aydın merkezde Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan, şehrin tarihini yansıtan onlarca eski Aydın evi ilgisizlik ve bakımsızlık dan viran durumda. Yetkililerin hemen önlem almamaları halinde Aydın"ın geçmişini bugünlere taşıyan bir çok tarihi ev yıkılma yada yangın tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.
Aydın merkez Köprülü ve Güzelhisar mahallelerinde bulunan eski Aydın evleri de bakımsızlık dan yıkılma tehlikesi ile yaşıyorlar. Köprülü mahallesindeki eski Aydın evinin bakımsızlıktan özellikle çatısında önemli hasarlar meydana geldiğini belirten Köprülü Mahallesi sakinleri tarihi evin çatısına acil olarak tadilat yapılmazsa çatının göçmesinin an meselesi olduğunu söyleyerek “Böyle evler bakımsızlık dan dolayı kapıları, pencereleri açık olduğu için tinercilerin mesken tuttuğu yerler oluyor. Aydın"da pek çok boş ev tinerciler tarafından yakıldı. Bu tarihi evin başına da aynı şey gelmemeli. Yetkililer böyle eski evlere sahip çıkmalı” dediler.
Güzelhisar Mahallesinde bulunan tarihi evde bakımsızlık dan harap bir durumda yetkililerin ilgisi beklerken, mahalle sakinleri de bir an önce tarihi evin restore edilmesini istiyor.