Nur Aysan’dan geçtiğimiz günlerde boşanan Murat Aysan’ın eski eşi Belda Tolgay, çift hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı: “Bana ve oğluma nafaka vermemek için boşandılar. Hâlâ birlikte yaşıyorlar.”

“MUHTEŞEM Yüzyıl”ın Mahidevran’ı Nur Aysan, 2008 yılında evlendiği borsacı Murat Aysan’dan geçtiğimiz günlerde boşandı. Murat Aysan’ın eski eşi ve çocuğunun annesi Belda Tolgay, çift hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı.

Tolgay, eski eşinin kendisine ve çocuğuna nafaka ödememek için Nur Aysan’dan boşandığını öne sürdü: “2006 yılında, eşimin Nur ile ilişki yaşadığını öğrendim. Eşim bunu hep inkar etti ama ben ihaneti belgelerle kanıtladım. Ayrılmaya karar verdik ve 2008’in mayıs ayında boşandık. Bana yoksulluk nafakası, oğlum Doruk’a da iştirak nafakası bağlanmasına karar verildi. Bana ve oğluma 4 bin 200 TL nafaka bağlandı. Murat, Nur’la evlendikten iki yıl sonra yoksulluk ve iştirak nafakasının kaldırılması için dava açtı. Sebebi, ekonomik gücünün olmamasıymış. Para kazanamıyormuş! Nur da mahkemeye şahitlik yapmaya geldi. ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinden çok az para kazandığını, bu yüzden çocuk yapamadıklarını ve bize ödenen nafakanın kaldırılmasını istediğini söyledi.”

AYNI EVDE YAŞIYORLAR

“Boşandılar ama ben onların aralarında problem olduğuna inanmıyorum. Sadece bana nafaka vermemek için boşandılar. Nur, eşimin soyadını kullanmaya devam etmek istediğini söylemiş. Madem ayrılıyorsun, neden soyadının kalmasını istiyorsun? Burada şaibeli bir durum var. Zaten hâlâ birlikte yaşıyorlar. Hatta geçen gün yeni evleri için alışveriş yapmışlar. Ama evlerinin yerini bizden saklıyorlar. Murat, oğlumu hafta sonları alıyor, oğlum da ‘Babamla Nur Abla’nın arası çok iyi, hiç kavga etmiyorlar’ diyor. Geçen Sevgililer Günü’nde Murat, Nur’a araba hediye etmiş. Nasıl oluyor da bir anda boşanabiliyorlar?”

EŞİM YÜZÜNDEN İŞİ BIRAKTIM

“Eşim, piyasada tanınan, iyi bir borsacıdır. Ben ise kimya mühendisiyim. 20 yıllık bir kariyerim vardı. Eşim, onunla ve çocuğumla ilgileneyim diye çalışmamı istemiyordu. Bu yüzden işimden ayrıldım. Şimdi annem ve babamla yaşıyorum. Maddi sıkıntı içindeyim. Bana vereceği para, benim çocuğumun rızkı. İşim olsa, nafakasını da istemem ama bu yaştan sonra nerede, nasıl çalışacağım?”

İhaneti ispatladık

Belda Tolgay, eşinden ihanet nedeniyle ayrıldığını söyledi: “Çok güzel bir evliliğimiz vardı. 1999’da bir oğlumuz oldu. Ama 2006 yılında eşimin beni aldattığını öğrendim ve ondan ayrılmaya karar verdim. Eşim, boşanma davası boyunca Nur Aysan’la ilişkisini inkar etti. Uçak ve otel kayıtlarıyla birlikte görgü tanıklarının ifadeleriyle ihaneti ispatladık. Hakim, eşimi kusurlu bularak boşadı bizi. Oğlumuz Doruk’un velayetini de bana verdi. İlişkilerini hep inkar ediyorlardı ama biz 2008’in haziran ayında boşandık, onlar da aynı yılın ağustos ayında
evlendiler.”

Büşra BOZOK / Hürriyet