Eski manken, dizi oyuncusu ve sunucu Pınar Altuğ'un, boşanma sürecinde çete mağduru olduğu ortaya çıktı. Bir işadamının şikâyeti üzerine Savaş Başar Yamak'ın lideri olduğu çetenin telefonlarını dinlemeye alan polisin ağına, çete üyeleriyle Altuğ'un eski eşi Mümin Umut Elçioğlu arasında geçen bazı konuşmalar da takıldı. Buna göre Elçioğlu, Altuğ'la birlikte oturdukları Beykoz'daki villa ile ilgili davayı lehine çevirmek için çeteyi devreye soktu. Aynı çete üyelerinin Ergenekon terör örgütü ile bağlantıları olduğu da belirlendi.

'EVDE PAYIM VAR' DEYİP DAVA AÇTI
2003'teki boşanma sonrası Umut Elçioğlu İstanbul Beykoz Konakları'ndaki villayı 500 bin dolara sattı. Evin kendisinden izinsiz satıldığını ileri süren Pınar Altuğ da, villanın alımında 290 bin YTL ve 45 bin dolar ödediğini belirterek bu paranın faiziyle birlikte kendisine verilmesi için dava açtı. Mahkeme ünlü sunucuyu haklı bulunca, Elçioğlu davayı temyiz etti. 2006 yılında silahlı saldırı sonucu ölen 'Topal Yaşar' lakaplı Yaşar Yamak'ın oğulları Savaş Başar Yamak ile kardeşi Bora Barış Yamak'ın başını çektiği çete de, bu aşamada devreye girdi. Çete, Umut Elçioğlu'na 150 bin dolar karşılığında Yargıtay kararını lehine çıkarabileceklerini söyledi. Yamak, Ankara'da Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube'de polis memuru Cem Seyran Kılınç'ı arayarak da bu yönde Yargıtay'dan karar çıkartmasını istedi. Bir süre sonra da Yargıtay, Elçioğlu lehine karar aldı. Ancak çetenin telefon görüşmeleri, bir işadamının şikâyeti üzerine mahkeme kararıyla teknik takibe alındığından, "villa pazarlığı" da polis ağına takıldı.

'SIKIŞIKTI, BEN DE 10 BİN YTL VERDİM'
İddiaları yalanlayan Umut Elçioğlu ise, Savaş Başar Yamak'ın kendisini arayarak, "Niye beni aramıyorsun, davan varmış" dediğini, bir başka telefon görüşmesinde de, "Davanın nasıl sonuçlanması senin lehine olur?" diye sorduğunu belirtti. Davanın Yargıtay tarafından görevsizlik gerekçesiyle bozulmasının ardından, Savaş Başar Yamak'ın "Bu karar benim sayemde alındı" dediğini de dile getiren Elçioğlu, kendisinden özel para talebinde bulunulmadığını ama Yamak'a sıkışık olduğu için 10 bin YTL verdiğini söyledi. Söz konusu çetenin Ergenekon bağlantılarına ise, Savaş Başar Yamak ile Gökhan Başoğlu arasındaki konuşmalardan ulaşıldı. Ergenekon soruşturmasında ifadesi alınan Engin Bağbars'ın adının bu konuşmalarda da yer aldığı belirlendi. 26 Şubat 2008'deki bir telefon görüşmesinde Ergenekon'dan bahseden ikilinin arasında, Ergenekon sanığı yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de bahsi geçiyor.

GAZETEPORT