İstanbul Bayrampaşa'da bu sabah korkunç bir olay yaşandı. Altıntepsi Mahallesi Mimar Sinan Caddesi Emek Sokak'ta bulunan 3 katlı bir evin 2'nci katında sabah 06.00 sıralarında alevler yükseldi. Yangını söndüren itfaiye, iki yanmış ceset ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar olan 5 yaralıyla karşılaştı. Yaralılardan biri camdan atlamış, biri de kendi imkanlarıyla koşarak dışarı çıkmıştı. Diğer yaralılar da yangından daha az zarar gören odada bulundu. 

KAN DONDURAN İDDİA 
Yangın söndürülüp duman dağıltıktan sonra ortaya atılan iddia kan dordurdu. Cesetleri tamamen yanmış halde, yan yana bulunan 33 yaşındaki anne ve 11 yaşındaki oğlunun benzin dökülerek yakıldığı tespit edildi. Bunu yapanın da yaralı halde sokağa çıkan ve yardım isteyen eski eş Şükrü Öksüzoğlu olduğu belirtildi. Şükrü Öksüzoğlu bir yıl önce eşi Tuğba Özbek'ten boşanmıştı. Oğulları Buğra Öksüzoğlu'nun velayeti mahkeme tarafından anne Tuğba Özbek'e verilmişti. Mahkeme kararıyla oğlunun haftada bir gün görebilen Şükrü Öksüzoğlu dün oğlunu annesinden alıp götürmüştü. Ancak akşam onu teslim etmesi gerekirken gelmedi. 

YANGINDAN ÇIKAN DEHŞET 
Sabaha karşı oğlunu annesine teslim etmeye gelen gözü dönmüş eski eş, yanında da bir şişe benzin getirdi. Komşular evden önce bağrışma sesi duyduklarını ardında da alevlerin yükseldiğine şahit olduklarını anlattılar. Gözü dönmüş halde eski eşi Tuğba Özbek'in üzerine benzini döken Şükrü Öksüzoğlu, çakmağı da ateşledi. Alevler kısa sürede evin her yanına ulaştı. Anne Tuğba Özbek ve oğlu Buğra yanarak korkunç şekilde can verdi. 

CAMDAN ATLAYARAK KURTULDU 
Evde bulunan Tuğba Özbek'in annesi Hayriye Özbek, dayısı Demir Ali Batmaz ve yengesi Zeynep Batmaz ile birlikte Tuğba Özbek'in çalışanı Aysel Ferman da alevlerden kaçamadı. Üçüncü kattan aşağı atlayan Ferman ile sığındıkları odada alevlerden daha az etkilenen Demir Ali Batmaz ve Zeynep Batmaz yaralı kurtuldu. Tüm bu korkunç olaya neden olan gözü dönmüş eski eş Şükrü Öksüzoğlu da yanmaktan kurtulamadı. Yaralı halde sokağa çıkan Öksüzoğlu da hastaneye kaldırıldı. 

EKONOMİK ÖZGÜRLÜK DE KURTARAMADI 
Bayrampaşa'da 10 kişiye iş verdiği bir konfeksiyonun sahibi olduğu öğrenilen Tuğba Özbek'in çalışanları korkunç olayı duyar duymaz evin önüne koştu. Gözyaşlarını boğulan çalışanlar, Tuğba Özbek'in sık sık eski eşi tarafından tehdit edildiğini ve bu nedenle savcılığa başvurduğu bilgisini verdiler. Hatta Özbek'in eski eşi tarafından geçen yıl bıçaklandığı da öğrenildi.

SON MESAJ 
Facebook sayfasına son olarak, "Ne kadar yaşayabileceğini biliyor musun ? O halde sarıl sevdiğine son nefesin gibi " yazan Tuğba Özbek'ten geriye çok sevdiği ve birlikte can verdiği oğluyla çektirdiği fotoğraflar ve harabeye dönen evi kaldı. (dha)