Cumartesi günü Londra'nın Camden semtindeki evinde hayatını kaybeden İngiliz sanatçı Amy Winehouse'un cenaze töreni, ailesi ve yakın arkadaşlarından oluşan 150 kişinin katılımıyla Edgwarebury Mezarlığı'nda gerçekleştirildi. Yahudi geleneklerine göre düzenlenen törenin ardından, Winehouse'un cenazesi aile geleneğine uygun olarak Golders Green Krematoryumu'nda yakıldı. 
 
Medyanın alınmadığı cenaze törenine ABD'nin Los Angeles'tan gelen yakın arkadaşı Kelly Osbourne, yapımcısı ve yakın arkadaşı Mark Ronson ve son sevgilisi film yönetmeni Reg Traviss de katıldı. 
 
Amy'nin sözcüsü Chris Goodman, törenin ardından basına yaptığı açıklamada "Babası Mitch, Amy'nin çocukluğuyla ilgili hikâyeler anlattı. Bir kutlama gibiydi" dedi. Cenazeye katılan yakınlarından Alfie Ezikiel ise "Mitch'in son sözleri, 'İyi geceler meleğim. İyi uykular. Annen ve baban seni çok seviyor' oldu" diye konuştu. Törende, 27 yaşında hayata gözlerini yuman şarkıcının en sevdiği şarkı olan Carole King'e ait So Far Away'in söylendiği belirtildi.
 
SAÇLAR AMY GİBİ...
Tüm konukların siyahlar içinde geldiği cenaze töreninde gözyaşlarına boğulan Kelly Osbourne'un saçlarını Winehouse gibi arı peteği şeklinde yukarıda toplayarak arkadaşını andığı görüldü. Öte yandan İngiliz polisi, 27 yaşında hayatını kaybeden şarkıcının ölüm raporunun açıklanmasının bir ayı bulabileceğini, daha detaylı toksikoloji testlerinin yapılması gerektiğini açıkladı. Hayranlarıysa Amy'nin Camden'daki evine sevgi notları ve içki şişeleri bırakmaya devam ediyor.
 
HAPİSTEKİ ESKİ EŞE MİRAS YOK
Amy Winehouse'un iki yıl evli kaldığı ve 2009'da boşandığı eşi Blake Fielder- Civil, hırsızlık suçundan hapiste yattığı için cenazeye katılmadı. Şarkıcının babası Mitch Winehouse'un nefret ettiği bilinen Fielder-Civil'in hapisten izin alamadığı öne sürüldü. Öte yandan Fielder- Civil, eski karısının 10 milyon sterlinlik mirasından da mahrum edildi. 
 
Amy'nin bir arkadaşı Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada; hırsızlık suçundan geçen yıl 32 ay hapis cezasına çarptırılan uyuşturucu ve alkol bağımlısı Fielder- Civil'ın mirastan pay alamayacağını söyledi.
 
sabah