Söke Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Çevre Günü etkinlikleri başladı. 2 ve 3 Haziran tarihlerinde kutlanacak olan Çevre Günü etkinliklerinin ilk gününde Söke’nin eski vahşi atık depolama tesisleri gezildi. 
Çöp ve atık yığınlarından eser kalmayan, üzeri çevreye uygun malzemeler ile kapatılarak rehabilitesi tamamlanan Söke Belediyesi eski vahşi atık depolama alanını gezen öğretmen ve öğrenciler yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Çöp ve atık depolama alanının eski resimlerinden oluşan pankartlar ile yeni hali gören öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Üzeri kapatılıp bitkilendirilen eski çöp alanına tırmanan öğrenci grubu eski çöp dağları üzerinde yürüdü.
Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Özyol, Çevre Mühendisi Lütfiye Öner, Kimyager Şefika Katipoğlu’nun öğrencilere bilgiler vermek üzere hazır bulundukları etkinliğe Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna ve Çevre Komisyonu Üyesi Nimet İncedal’da katıldı. Öğrencilerin eski çöp alanı etkinliğinde Söke’ye bağlı Yenidoğan Beldesi’nde kurulan rüzgar enerjisi santrali şirketi ABK’nın proje müdürü Murat Durak’ta katılarak bilgiler verdi. 
Söke Belediyesi Çevre Mühendisi Lütfiye Öner; “1982 yılında düzenli ama vahşi sistemde artıklarını depolamaya başlayan Söke, bugün AB standartlarına uygun şartlarda hazırlanan KUŞATAK projesi kapsamındaki yeni depolama tesislerini kullanıyor. Çöp dağlarının oluşturduğu eski depolama alanı ise bugün düzenlemesi yapılarak yine AB standartlarına getirildi. Eski çöp depolama alanının üzerinde bugün piknik yapar hale geldik” dedi. 
Çevreye duyarlı bir belediye olmayı sürdüreceklerini ve bunun öncüsü belediyelerden biri olduklarını söyleyen Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Çevre bilinci küçük yaşlarda oluşuyor. Bu nedenle öğrencilere yapılan çevresel faaliyet ve sunumlar çok önemli” diye konuştu. 
Söke Belediyesi Çevre Günü etkinlikleri 3 Haziran Cuma günü çevre yürüyüşü ve Atatürk Şehir Parkı’nda yürüyüş ile devam edecek.
 
2.20110602124217.jpg