Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Eski bir ülkücü olarak bunu söylüyorum. Milliyetçilikten, bu ülkenin kalkınmasını, zenginleşmesini, daha refah hale gelmesini, bu ülkenin değerlerini çalmamasını, çalınmamasını anlarız. Bizim milliyetçilik anlayışımız bu'' dedi.

Çağlayan, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği Adana hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Adana Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni ve Teşvik Sistemi Bilgilendirme Toplantısı'nda MHP Adana Milletvekili Ali Halaman'ın protestosuna değindi.

Bu tarz toplantıları Ankara Sanayi Odası başkanı olarak 13 yıl boyunca yaptığını ifade eden Çağlayan, ''Bu toplantı konusunda bilgisi olmayan, toplantının düzenini bozmaya çalışanlara söylüyorum. Arif olan anlar, eğer ariflerse. O toplantıda elbette ki odalar adına bir başkan konuşacaktır. Maliye Bakanımızla, iki bakan olarak geldik. Konuşmamı yaptım. Zaten ben AK Partili olmaktan şeref duyuyorum. AK Parti Hükümeti'nin bakanı olmaktan onur duyuyorum'' dedi.

-''Biz Adana'ya inanıyoruz, biz Adana'ya güveniyoruz''

Çağlayan, 27 yıl sanayicilik yapmış, sanayicilik ve ekonomi konusunda ders verecek kadar tecrübesi olan, 35 yılını bu işe vermiş biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bu konuda benimle tartışmak isteyenin de oturur karşısında, çatır çatır tartışmaya hazır olurum. Hiç çekinmem. Ama yeter ki benimle tartışacak bilgiye ve alt yapıya sahip olsunlar. Çıkılıyor, sırf şov yapma adına; ben bilhassa Adana'ya 1 milyar dolar sermaye yatırım yapacak, yer arıyor. Siz gerekli yeri verirseniz, sayın valimiz burada, milletvekillerimiz, iş adamlarımız burada. Eğer 1 milyar dolarlık yatırım için siz yatırımcıya gerekli arsayı verirseniz, ben tam 1 milyar dolardan bahsediyorum. Ben bu rakamı verirken, çoğu bu rakamı yazmasını da bilmeyebilir. 1 ve 9 tane sıfır, ondan bahsediyorum. '1 milyar dolar yatırımı Adana'ya yönlendirebilirim' diyorum. Muhalefet partisi milletvekillerinin Adana'ya yatırım yapmaktan gocunduklarını ben ne bileyim. Ben nereden bileyim Adana'ya yapılacak yatırım konusunda muhalefet olacaklarını. Arkadaş sen muhalefet olabilirsin, ama sen milletvekili olduğun iline gelecek olan yatırıma karşı muhalefet ediyorsan, Adanalı senin biletini keser. Gereken cevabı da Adanalı verir. Bunlar bizim moralimizi bozmaz, biz alışığız böyle şeylere. Hiçbir şekilde bunlar bizim çalışma azmimizi, kararlılığımızı en ufak şekilde ortadan kaldırmaz. Biz Adana'ya inanıyoruz, biz Adana'ya güveniyoruz. Ben 'Adana'nın fahri bakanıyım' demek mecburiyetinde değilim. Mersin milletvekili ve Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanıyım. Ancak, Adana'ya olan sevgimden, sempatimden, 'Ben Çukurova bölgesinin emrindeyim, hizmetindeyim' diyorum. Eğer bunu söylemek yasaksa, onlar açısından ben bu yasağı ömür boyu delmeye devam edeceğim. Bu noktada daha çok yatırımcı bu bölgeye gelecek.''

Bakan Çağlayan, ülkenin ithalatı, ihracatı, hizmetler sektörünün Ekonomi Bakanlığı'na bağlı olduğunu, böyle bir ortamda gelen yatırımcının kendi görüşüne başvurduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Yatırım yapma konusunda benim tercihlerimi soruyor. Elbette ki ben de onlara 'Şuraya yaparsanız iyi olur, buraya yaparsanız iyi olur' diye söylüyorum. Arkadaşlar hiçbir şekilde bu 1 milyar dolarlık yatırımın Adana'ya gelmesi konusunda o 2 milletvekili şov yapsalar da, benim bu konudaki kanaatimi en ufak şekilde etkilemez. Bundan gocunacaklarsa da gocunsunlar ne yapayım. Benim derdim, Türkiye'nin daha fazla yatırım alması. Benim derdim, madem ki 'Çukurova'nın bakanıyım' diyorum, Çukurova'nın kalkınması gelişmesi. Bu 1 milyar dolarlık yatırımın Türkiye'ye gelmesiyle birlikte, benim ithalatımın 1 milyar dolar azalması. Biz işsizliği böyle çözeceğiz. Başka türlü istihdamın ve işsizliğin çözülmesinin formülü var mı? Özel sektör çözecek. Ne kadar farika yatırımı olursa, ne kadar çok girişimci olursa, bugün olduğu kadar biz girişimcimizin yanında, hizmetinde olursak, o kadar çok bu işler artacak. Bizim derdimiz de o.''

-Milliyetçilik anlayışı-

''Ülkenin pastasını'' büyütmek istediklerini, Türkiye'nin yatırımla dünyanın 10. büyük ekonomisi olacağını belirten Bakan Çağlayan, şöyle devam etti:

''Bu yapmış olduğu yatırımlarla, 500 milyar dolar mal ihracatını gerçekleştirecek. Dünya şampiyonlar liginde evelallah oynayacak. Ama bugün Türkiye'nin gelmiş olduğu seviyeler, Türkiye'nin adeta parmakla gösterildiği ekonomisinin son derece başarılı olduğu bir dönemde bundan rahatsız olanlar olabilir. Ne yapalım. Muhalefete, çevremize vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür bile dilemem. Niye dileyeyim. Ben Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını, daha da refah, müreffeh bir hale gelmesini istiyorum. Benim görevim bu. Benim bu ülkede milliyetçilik anlayışım bu arkadaşlar. Biz milletçilikten ne anlarız biliyor musunuz? Eski bir ülkücü olarak bunu söylüyorum. Milliyetçilikten, bu ülkenin kalkınmasını, zenginleşmesini, daha refah hale gelmesini, bu ülkenin değerlerini çalmamasını, çalınmamasını anlarız. Bizim milliyetçilik anlayışımız bu. Başkası nasıl anlar bilmem. Ama biz herkesin anladığı dilden de konuşuruz evelallah.''

Bakan Çağlayan bu arada Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Güney Çelik AŞ'nin fabrikasını ziyaret etti, Mazlum Mangtay Boru Sondajcılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin fabrikasının açılışı gerçekleştirdi. Çağlayan, fabrika bahçesindeki eski model arabaları da inceledi.

Öte yandan Çağlayan'la açılışa katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bir gazeteciden aldığı makineyle konuşma yapan Bakan Çağlayan'ın fotoğrafını çekti.