Doğru, “Ben tapularını buldurmaya çalışıyorum. Bunun hesabını bu işin sorumlusu olan AKP iktidarı vermelidir” dedi.

Eski Devlet Bakanı ve MHP Tokat Milletvekili Doğru, özelleştirilen Tokat TEKEL Sigara Fabrikası"nın arazisinin Başbakanın eski danışmanı ve AKP kurucularından Cüneyt Zapsu"nun da ortakları orasında olduğu bazı şirketlere satıldığını iddia etti. Doğru, “Korkarım ki bu yerler, yakın zamanda konut alanı haline gelmesin. Bunun hesabını bu işin sorumlusu olan AKP iktidarı vermelidir” dedi.
Doğru, özelleştirme adı altında birçok devlet kuruluşunun kapatıldığını, bunun da işsizlik ve nüfus kaybına neden olduğunu belirtti. Hükümetin bu tür uygulamalarının, sosyal kesimleri perişan ettiğini söyleyen Doğru, “İşadamı işyerini, işçi çalıştığı yeri kaybediyor. Çiftçi üretemez halde, esnaf kepenk kapatır konumda. Ülkemizde çeşitli işkolları özelleştirme adı altında kapanmakta, çalışanları ise çok zor durumda kalmaktadır. AKP İktidarının sosyal politikası, üretmeden, çalışmadan, sosyal yardımlarla günü kurtarmak olunca, emeğin, emekçinin hiç değeri olmamaktadır” dedi.

ZAPSU, MİLLETVEKİLLERİ…

TEKEL Sigara Fabrikası ve Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü işçilerini örnek olarak veren ve fabrikanın kapanmayacağı vaadine rağmen “tabelasının bile kalmadığını” söyleyen Doğru, şu iddiayı ortaya attı:
“Tekel Sigara Fabrikası ve Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğünün kapanması bölgeye çok büyük etki etti. Esnaf iş yapamaz oldu, kepenkler kapandı. Fabrikanın yerinin Başbakan"ın çok değer verdiği Cüneyt Zapsu"nun da ortak olduğu şirketlere satıldığı söyleniyor. Hatta ortaklar arasında milletvekillerinin olduğu bile halkın arasında konuşuluyor. Bunların doğruluk payı var mı yok mu, çıksın sorumlular ve açıklasın. Ben tapularını buldurmaya çalışıyorum. Korkarım ki binlerce işçinin çalıştığı, ülke ve ilimize çok büyük ekonomik getiri sağlayan bu yerler, yakın zamanda konut alanı haline gelmesin. Bunun hesabını bu işin sorumlusu olan AKP iktidarı vermelidir.”

EV DEĞİL İŞ İSTİYORLAR

Fabrikanın kapanmasıyla birlikte bölgeden yoğun olarak göçlerin yaşandığını ve bunun da olumsuz gelişmeleri beraberinde getirdiğine dikkat çeken Doğru, “Madem bu fabrikayı kapatacaktın onun yerine bir sürü kapalı alanlar var oraya yeni yeni yatırımlar yapılabilir, Tokat, tüm Türkiye gibi iş ve aş istiyor” diye konuştu.

BAT ALDI
Hükümet, TEKEL"in 6 sigara fabrikasını (Samsun, Bitlis, Tokat, Malatya, Adana, Maltepe) ile birlikte 1.7 milyar dolara 2008 yılında Dünya pazarında üç büyük sigara üreticisinden biri olan British American Tobacco (BAT) şirketine sattı. Bu sırada fabrikalarda çalışanlardan isteyenler BAT"ın bünyesinde çalışmaya devam etti. Ancak TEKEL"in özelleştirilmesi yaklaşık 100 adet Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğünü kapsam dışında bıraktı ve hepsinin kapatılmasına karar verildi. Bu tesislerde 9 bine yakın işçi çalışıyordu.

ZAPSU ERGENEKON DOSYASINDA
Başbakan yakın dostu ve danışmanı, hatta sırdaşı olarak bilinen Cüneyd Zapsu, Erdoğan ile 2001 yılında AKP"yi kuran 68 isim arasında yer aldı. Başbakan ile yakınlığı Korkut Özal aracılığıyla başlayan Zapsu, ön planda görünmemekle birlikte Erdoğan"a yakın birkaç isim arasında yerini aldı “Veri koordinatörü” sıfatıyla Erdoğan"a AB süreci, Almanya ve dış politika konularında danışmanlık yapan Zapsu, “işlerinin yoğunluğunu” gerekçe göstererek 2008 yılında Erdoğan ile yollarını ayırdı. Cüneyd Zapsu"nun adı, Ergenekon iddianamesine de girdi. Şener Eruygur"un bilgisayarından çıktığı ileri sürülen dokümanlar da delil olarak yer alan bir ses dosyasında Zapsu"nun elinde Başbakan Tayyip Erdoğan"a şantaj kasetleri bulunduğu ileri sürüldü. (GAZETEPORT)