Eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü, CHP Karaman il teşkilatında milletvekili aday adaylığını açıkladığı sırada, CHP Gençlik Kollarına üye bir grup genç tarafından protesto edildi.

56 ve 57. Hükümetler döneminde Devlet Bakanlığı görevi yapan ve üç dönem Karaman'dan milletvekili seçilen Fikret Ünlü, bugün CHP'den milletvekili aday adaylığını açıklamak için partisinin Karaman İl Başkanlığı binasına geldi.

Düzenlenen basın toplantısında, Karaman ve Türkiye'de bir çok seçim dönemi yaşadığını ancak bugünkü kadar heyecanlanmadığını söyleyen Ünlü, "Son birkaç haftadan bu yana büyük sıkıntı ve stres altındayım. Aday olmam konusunda üzerimde çok büyük bir baskı var" dedi.

Karaman'da, partililerin ve halkın desteği ile üç dönem arka arkaya seçim kazandıklarını belirten Ünlü, şunları kaydetti:"Bugüne kadar size sormadan, danışmadan hiçbir şey yapmadım. En son referandum çalışmalarında birlikte çalıştık. Bana yeniden aday olup olmayacağım sorulduğunda, her defasında 'hayır, ben aday değilim, arkadaşlarım için çalışıyorum, onlara destek oluyorum' dedim. Daha düne kadar bütün karşı görüşlerime, aday olmayacağımı söylememe rağmen Karaman'da 'seni bekliyoruz' baskısından ve isteğinden kurtulamadım."

Fikret Ünlü'nün açıklamaları sırasında, salonda dinleyici olarak bulunan CHP Gençlik Kollarına üye bir grup genç, "Gençlik partiye, Osman Başkan Meclise" sloganı atarak Ünlü'nün aday adaylığını protesto ederek toplantıyı terk etti. CHP Gençlik Kolları üyesi bir grubun aday adaylığını açıkladığı sırada kendisini protesto etmesini değerlendiren Fikret Ünlü, "Onlar da gece gündüz parti için çalışıyorlar. O nedenle bu tepkiyi doğal karşılıyorum. Onlara en ufak bir kırgınlığım olamaz" dedi. (AA)