12 Eylül askeri darbesinde işkence gören isimlerden Çalışma ve Sosyal eski Bakanı Yaşar Okuyan, "Bana ve anneme işkence eden astsubayla karşılaşırsam onu Kleopatra gibi öperim" dedi.

Mamak Askeri Cezaevi'ndeki işkence ve zulümlerin kendisi de dahil olmak üzere bir çok kişiyi derinden etkilediğini söyleyen Yaşar Okuyan , o dönemde kendisine yapılan ve hayatı boyunca unutamayacağı işkenyi de Beyaz Gazete ile paylaştı.

RAHMETLİ ANNEMİN KANI BEYAZ KARI KANA BULADI

Mamak Askeri Cezaevindeyken rahmetli annesinin kendisini ziyarete geldiğini söyleyen Yaşar Okuyan o anları şu sözlerle anlattı:

"Bizi diziyorlardı. Türk 'üm doğruyum diye böğürtüyorlar. Annenin, kızının, karının karşısında ve hazır olda duruyordun. Ve biz görüşmeye bile komutla başlıyorduk. Annem geldiğinde ne bilsin gariban kadın. Bizi getirdiler, sonra annem "Oğlum nasılsın" dedi. Böyle ufacık, 1.30-1.45 boylarında, kolunda iki pırpırı olan sarışın bir astsubay rahmetli annemi bir itti "Dur be kadın daha başlamadı" dedi. Annem yüzüstü dikenli tele doğru kapaklandı. Annemin ellerine diken battı ve elleri kanadı. Ellerinden akan kan, beyaz kara bulandı.

HALA TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR

Bu olay hala benim rüyalarıma girer. Hala hatırladığımda tüylerimi diken diken eden bir olaydı. Ama biz Mamak Askeri Cezaevi'nde yapılan işkencelerin sadece yüzde 1'ine muhatap olduk.

YAKALARSAM AĞZINI BURNUNU DÜZELTİR, KLEOPATRA GİBİ ÖPERİM

Zaman Gazetesi yazarının Mümtazer Türköne'nin 'İşkencecimi öldürmeyi hayal ettim ' sözlerini hatırlatan Beyaz Gazete muhabirinin 'İşkenceciniz şu anda karşınızda olsaydı ne yapardınız? ' sorusuna ise Yaşar Okuyan ilginç bir yanıt verdi.

'Şu an onu karşımda görsem ağzını burnunu düzelteceğimden emin olabilirsin ' diyen Okuyan sözlerini şöyle sürdürdü:

Cenab-ı Allah'ın huzuruna gideceğiz. Oradaki zulmün hesabını orada verecekler. Ama yakalarsam onu bir güzel öpeceğimden hiç şüphem olmasın. Kleopatra'yı öpmüş gibi öperim.

TÜM SORUMLULARDAN HESAP SORULSUN

Tarihi 12 Eylül davasını sembolik bir dava olarak gördüğünü kaydeden Okuyan, bu davanın açılmış olmasının bile Türkiye için büyük bir gelişme ve değişim fırsatı olarak gördüğünü söyledi. 12 Eylül davasında sadece Kenan Evren ve Ali Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasının yeterli olmadığını da sözlerine ekleyen Yaşar Okuyan, diğer sorumlulardan da hesap sorulmasını istedi.