CHP Genel Merkezi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun beraberinde eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ile sınır karakolunu ziyaret ettiğini bildirdi. Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç tarafından Helikopter Filo Komutanlığı önünde karşılanan ve Mehmetçik ile bayramlaşan Kılıçdaroğlu, eşi ve CHP heyetinin daha sonra helikopter ile Koçkıran Sınır Karakolu’na götürüldüğü belirtildi. Karakolda Mehmetçik ile bayramlaşan Kılıçdaroğlu ve CHP heyetinin sınıra götürülerek İran ve Irak sınır hattı hakkında bilgilendirildiği ifade edildi.

Mehmetçik ile sınır karakolunda fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu’nun daha sonra Mehmetçiğin sofrasında çorba, et sote, kavurmalı pirinç pilavı, baklava ve muhallebiden oluşan öğle yemeği yediği bildirildi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin ziyaretin ardından helikopterle Van’a geçeceği, buradan da Ankara’ya hareket edeceği kaydedildi.

Koçkıran karakolu güvenli
Kılıçdaroğlu, ziyaret ederek bayramlarını kutladığı Koçkıran Sınır Karakolu’nun güvenli olduğunu, oradaki askerlerin morallerini yüksek bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, mehmetçiklerin sosyal yaşamının iyi düzeyde, mutfak ve yemeklerinin çok kaliteli olduğunu, sağlık sorunlarını hemen giderebildiklerini anlattı. Kılıçdaroğlu, “Onlara söz verdiğim gibi çektirdiğim fotoğrafları ailelerine ve onlara göndereceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu, bayramın son günü Silivri’ye gideceğini, burada tutuklu arkadaşlarını ziyaret edeceğini belirtirken, “Orada demokrasi ayıbı yaşanıyor. Seçilmiş milletvekillerinin cezaevinde tutulması kabul edilemez. Onlara moral verip, sarılıp, bayramlaşacağız, hasret gidereceğiz. Başka bir amacım yok” diye konuştu.

milliyet