Dehşet verici olay Denizli'nin Cankurtan Mahallesi'nde adım adım şöyle yaşandı: 
- Prostat kanseri tedavisi gören DSP İl Genel Meclisi eski üyesi Mehmet Elyas (56), 2 ay önce ameliyat oldu. 

ENSELERİNE SIKTI
- İlaç kullanmaya başlayan Elyas bunalıma girdi. Geçen pazartesi günü bir kutu ilaç içip intihar girişimde bulunan Elyas, yakınları tarafından hastaneye götürülerek kurtarıldı. 
- Mehmet Elyas önceki gece eşi Aysun (55) ve kendisi gibi inşaat mühendisi olan oğlu Ahmet Sait Elyas (33) uykudayken cinnet getirdi. 
- Hasta adam tabancayla eşi ve oğlunun enselerine birer el ateş ederek öldürdü. Elyas, daha sonra tabancayı başına dayayıp intihar etti. 

CESETLERİ GELİN BULDU
- Ahmet Sait Elyas'ın bankada çalışan eşi Nafiye Elyas kayınpederine ait eve girmek istedi. Ancak kapıyı açan olmayınca komşusu Ali Sevim'den yardım isteyip, evin penceresini kırdıktan sonra içeri girdi. 
- Evde 3 cesetle karşılaşan kadın sinir krizi geçirdi. Olay yerine çağrılan jandarma ekipleri evde inceleme yaparken olayla ilgili soruşturma başlattı. 
- Oğlu ve eşini öldürdükten sonra intihar eden Mehmet Elyas'ın küçük oğlu Fatih Elyas'ı, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı evlatlıktan reddettiği öğrenildi. Mehmet Elyas'ın özellikle hastalığının ortaya çıkmasının ardından kimseyle görüşmediği belirtildi.