71 Evler Mahallesi'nde 8 Haziran 2008 tarihinde meydana gelen olayda, fabrika işçisi Ali Altın, eşi 27 yaşındaki Ayşe Altın ile dost hayatı yaşadığını öne sürdüğü İlhan Ünügür İlköğretim Okulu'nda yardımcı hizmetli olarak çalışan 27 yaşındaki Taner Kavak'ı, aralarında çıkan tartışma sonrasında 8 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Olaydan sonra polise teslim olan evli 1 çocuk babası Ali Altın, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Cinayet sanığı Ali Altın'ın yargılanmasına 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya sanık Ali Altın ile öldürülen Taner Kavak'ın eşinden boşanmış olan annesi 46 yaşındaki Sultan Meriç katıldı.

Tutuklu sanık Ali Altın duruşmada, mahkeme heyetinin vereceği her türlü karara saygı duyacağını söyledi. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Ali Altın'a önce ömür boyu hapis cezası verdi. Ardından olayda tahrik olduğuna kanaat getirerek Altın'ı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

SANIĞIN EŞİ ÖNCEKİ DURUŞMADA İFADE VERMİŞTİ

Ağır Ceza Mahkemesi'nin 10 yıl hapis cezasına çarptırdığı sanık Ali Altın'ın eşi Ayşe Altın önceki duruşmada verdiği ifadesinde, Taner Kavak'la kızı Merve Altın'ı okula kayıt ettirme sırasında tanıştığını söylemişti. Ayşe Altın şöyle konuşmuştu:

"Kızımın kaydını yaptırmak için okula gitmiştim. Görevliler kayıtların henüz başlamadığını belirtip kendilerinin bana telefonla haber vereceklerini söyledi. Ben de telefon numaralarımı bırakıp okuldan ayrılmıştım. Bir süre sonra okulda hizmetli olarak çalışan Taner Kavak, cep telefonundan bana mesaj geçip okul kayıtlarının başladığını bildirdi. Ben de okula gittim. Kayıt için müdür yardımcısını beklerken, Taner Kavak yanıma geldi ve benden hoşlandığını söyledi. Ben de kendisine evli olduğumu söyledim. Daha sonra beni cep telefonumla aramaya, iltifat içeren mesajlar atmaya başladı. Bir süre sonra onunla görüşmeye başladım. Beni evine davet etti. Evine gittim, onunla birlikte oldum. Eşimden ayrılmamı ve benden bir çocuk sahibi olmak istediğini söyledi. Ben kabul etmedim.Taner'den ayrılmak istedim ama o beni, ilişkimizi eşime söylemekle tehdit etti. Bir akşam evimize geldi. Eşime benimle ilişkisinin olduğunu, boşanmak isterse de şahitlik yapacağını söyledi. O gittikten sonra eşimle boşanmaya karar verdik. Ancak ilk duruşmada boşanmadan vazgeçtik. Taner ise hem beni hem de eşimi cep telefonuyla arayarak sürekli rahatsız ediyordu. Cinayet olayı sırasında ben köydeydim. Bu olayı görmedim."

Vatan