SAMSUN'un Salıpazarı İlçesi'nde oturan 36 yaşındaki Havva Eroğlu'yla, 15 yıldan bu yana sık sık birlikte olduğu sevgilisi 44 yaşındaki Ömer Keskin, ilişkiyi öğrenen Mevlüt Eroğlu'nu av tüfeğiyle öldürdü. Tutuklanan Havva Eroğlu ifadesinde, "Evlenmeden önce de Ömer ile ilişkim vardı. Evlendikten sonra da bu ilişkime devam ettim" dedi.

Olay Samsun'un Salıpazarı İlçesi'ne bağlı Konakören Köyü'nde meydana geldi. Düğün ve eğlencelerde davul çalarak geçimini sağlayan Mevlüt Eroğlu, eşi Havva Eroğlu'nun, evli ve 2 çocuk babası çiftçi Ömer Keskin ile ilişki içinde olduğunu öğrendi. Mevlüt Eroğlu, bu konuda eşi ile sık sık tartışmaya başladı.

Herhafta 3-4 gün düğün ve eğlencelere giderek davul çalan Mevlüt Eroğlu, pazar günü Ordu'nun Ünye İlçesi'ndeki eğlenceden evine dönerken evine yaklaştığında eşini arayarak elindeki malzemeleri taşımasına yardım etmesini istedi. Eroğlu ıssız köy yoluna girdiği sırada tüfekle arkadan açılan ateşle öldürüldü. Silah sesi üzerine gelen köylüler Eroğlu'nun cesedini görünce jandarmaya bilgi verdi. Bölgeye gelen ekipler soruşturma başlattı. Havva Eroğlu, ağabeyi Dursun Acar ve Ömer Keskin gözaltına alındı. Keskin'in evinde yapılan aramada kısa süe önce temizlenmiş av tüfeği ele geçirilirken şüpheliler suçu birbirine attı.

Havva Eroğlu, ifadesinde Ömer Keskin ile yıldan bu yana 15 zaman zaman birlikte olduğunu belirterek, "Onunla evlenmeden önce de ilişkim vardı. Evlendikten sonra da bu ilişkimi devam ettirdim. Kocam bunu öğrenince inkar etmeme rağmen sık sık kavgalarımız bizi bu duruma düşürdü" dedi.

Ömer Keskin de Havva Eroğlu'yla ilişkiyi hiç kesmediğini belirtirken, "O da, ben de başkaları ile evlendik. Ama gizli gizli yine birlikte olduk. Kocası bu ilişkimizi öğrenince eve döneceği saatte onu bekledik. Ağabeyi Dursun'la da sorunu vardı. Dursun bana, `Mevlüt'ü öldür, Havva'yı sen al' demişti. Yaptıklarımdan çok pişmanım" diye konuştu. Ağabey Dursun Acar ise olayla hiçbir ilgisinin olmadığını dile getirdi. İfadeleri alınan 3 şüpheli sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. / DHA