Olay, önceki gün gece saat 03.00 sıralarında Torbalı'ya bağlı Çaybaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Birkaç gündür hastanede yatan eşinin doğum yapacağı haberini alan Şahin D. (19), ilçe merkezine gitmek için araç aramaya başladı. Tüm çabalarına karşın sonuç alamayan Şahin D., Işıklı kavşak civarındaki palmiye ağacına bağlı eğersiz bir ata binerek yola çıktı.
 
Sahurda sokak sokak gezip vatandaşları uyandıran ramazan davulcusu, at üzerinde giden Şahin D.'nin hareketlerini şüpheli bularak polise haber verdi. Harekete geçen polis ekipleri, İzmir-Aydın karayolunda önlem alarak Şahin D.'yi yakaladı. 
 
Gözaltına alınan Şahin D., sorgusunda hastanede eşinin doğum yapacağını belirterek, "Eşimin doğum yapacağını öğrenince acilen hastaneye gitmek için İzmir-Aydın asfaltının üzerine çıktım. Ancak saat geç olduğu için taşıt bulamadım. Yol kenarında bulunan palmiye ağacına bağlı bir at gördüm ve üzerine binerek yola çıktım. Çaybaşı Köprüsü üzerinde de beni polisler durdurdu. Kötü bir niyetim yoktu, atın sahipsiz olduğunu sanmıştım" dedi. 
 
Şahin D., işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklanarak Torbalı Cezaevi'ne gönderildi.