Olay, dün gece Denizli’nin Cankurtaran Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 1994-1999 tarihleri arasında DYP’den Tavas İl Genel Meclisi Üyeliği yapan Mehmet Elyas (57), evde uyuyan ve kendisi gibi inşaat mühendisi olan oğlu Ahmet Sait Elyas (33) ile eşi Aysun Elyas’ı ayrı ayrı yattıkları odada başlarına tabancayla tek kurşun sıkarak öldürdü. Elyas, daha sonra aynı silahla başına bir el ateş ederek intihar etti.

Bir süredir prostat kanseri ile mücadele ettiği öğrenilen Mehmet Elyas’ın 2 ay önce ameliyat olduğu ve 3 gün de hastaneye gittiği belirtilirken, psikolojisinin bozuk olduğu ileri sürüldü. Mehmet Elyas’ın gelininin, eşi Ahmet Sait Elyas’ı telefonla aradığı ancak cevap alamaması üzerine şüphelenerek eve geldiği ve komşulardan yardım istedikten sonra olayın ortaya çıktığı öğrenildi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri evin çevresine güvenlik şeridi çekerken, Elyas ailesinin yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 3 kişinin cenazesi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.