Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri 49 yaşındaki İbrahim Yıldırım, jeoloji mühendisi eşi 44 yaşındaki Rabia Yıldırım’ı boş durumdaki ikinci ’Genel Sekreter Yardımcılığı’ kadrosuna atadı. Atamayı onaylayan Vali Memduh Oğuz, "Rabia Hanım başarılı bir jeoloji mühendisi. Mesleki bir kıdemi var" dedi. Rabia Yıldırım’ın maaşı 2 bin 200 liradan 5 bin liraya yükseldi.
 
Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Ev İdaresi bölümü mezunu İbrahim Yıldırım, Afyonkarahisar’ın Sandıklı Kaymakamlığı’ndaki memurluk görevinin ardından Ağrı, Kilis ve Muğla’da Özel İdare Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra, 9 yıl önce aynı görevle Isparta’ya atandı. Yasada yapılan değişiklikle İl Özel İdare Müdürleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri olunca Yıldırım da Isparta İl Özel İdare Genel Sekreteri unvanını aldı.
 
Bu görevi yürüten İbrahim Yıldırım, iki yıl öncesine kadar tek kadronun bulunduğu İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı’nı yürüten Tufan Uysal’ın yanına, bir kadro kararı daha aldırdı. İl Genel Meclisi’ndeki tepkiler üzerine bu kadroya atama yapılmadı.Bu sırada Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde görev yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümü mezunu 17 yıllık mühendis olan İbrahim Yıldırım’ın eşi Rabia Yıldırım, İl Afet Müdürlüğü emrine atandı. Burada kısa süre görev yapan Yıldırım, 2 ay önce İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Şube Müdürlüğü bünyesine geçirildi. Yıldırım, genel sekreter eşinin imzasıyla yardımcılığına getirildi. Rabia Yıldırım’ın atamasını Isparta Valisi Memduh Oğuz da 28 Haziran’da onayladı.
 
Eşiyle birlikte İl Özel İdaresi’ni yönetecek olan Rabia Yıldırım’ın bu terfiyle maaşı da 2 bin 200 liradan 5 bin liraya yükseldi. Isparta İl Özel İdaresi’nin yeni genel sekreter yardımcısı Rabia Yıldırım, Pazartesi günü görevine başladı.
 
EŞİ KONUŞMAK İSTEMEDİ
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, eşinin yardımcılığına atanması konusunda herhangi bir açıklama yapmak istemediğini, ancak atamada hukuki yönden sakınca olmadığını söyledi. Genel Sekreter Yardımcılığı’na yapılacak atama için Vali Oğuz’a Rabia Yıldırım’ın ismini bizzat Genel Sekreter İbrahim Yıldırım’ın teklif ettiği belirtildi.VALİ: MESLEKİ KIDEMİ VAR
 
Isparta Valisi Memduh Oğuz, bu atamayla ilgili olarak, "Rabia Hanım başarılı bir jeoloji mühendisi. Daha önce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde görev yapmaktaydı. Mesleki bir kıdemi var. Atanmasında bir sakınca görmedim" dedi.
(DHA)