Gittiği jandarmada "eşine tecavüz' suçlaması ile gözaltına alınan Selçuk Çolak evlenme cüzdanını gösterince savcı tarafından serbest bırakıldı.

Malkara'ya bağlı Sağlamtaş Beldesi'ndeki konfeksiyon atölyesinde çalışan Selçuk Çolak, aynı atölyede çalışan 20 yaşındaki Serap Uzer ile evlenmeye karar verdi. Uzer ailesi bu evliliğe karşı çıktı. Anne Nurten Uzer kızı Serap ile Selçuk'u çalıştıkları atölye de sık sık görüştüklerini öğrenince durumu babasına anlatacağı tehdidinde bulundu. Birbirlerini seven 2 genç 24 Kasım'da kaçarken 1 gün sonra da Şarköy Belediyesi'nde resmi nikah kıydırdı. Evlilikten 20 gün sonra ağabey Serkan Uzer, çiftin oturduğu eve gelerek, “Siz babama bakmayın. O sinirinden ne söylediğini bilmez. Babam gemilerde aşcılık yapıyor. İşe gidecek, ne zaman döneceği belli olmaz. Serap'ı götüreyim babamın elini öpsün. Babam onu affeder. Daha sonra ben getirim veya sen gelir alırsın” dedi.

Bunun üzerine Serap ve ağabeyi babasının evine gitti. Ancak, bu tarihten sonra Selçuk Çolak bir daha eşini göremedi. Kayınpederinin evine gittiğinde eşi ile görüştürülmeyince şikayet etmek için jandarmaya gittiğinde kızın ailesinin şikayeti nedeniyle "tecavüz' suçlaması ile gözaltına alındı. Jandarmada alınan ifadesinin ardından savcılığa sevk edilen Selçuk Çolak, nikah cüzdanını gösterince serbest bırakıldı. Çolak eşinin alıkoyulduğunu gerekçesi ile kayınpederi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak, eşine kavuşamadı. Eşi ile 2 yıl önce sevgili oldukların belirten Selçuk Çolak, şöyle dedi:

“Eşimin anne ve babası bizim ilişkimize nedensiz yere karşı çıktı. Defalarca aracı koymamıza rağmen evlenmemize izin vermedi. Evlendikten sonra el öpmek için götürdükleri eşimi hâlâ bana vermedi. Nikahlı eşimi alıkoyuyor, suç işliyorlar. Ben eşimi istiyorum.”

Selçuk ve Serap Çolak çiftinin iş arkadaşı olan Ömür Kurnaz ise, “Serap ve Selçuk 2 yıldan bu yana arkadaşlar. Bütün atölye onların aşklarını bilir. Kaçmadan önce onları Serap"ın annesi onları konuşurken gördü. Daha sonar kaçtılar” diye konuştu.

Oğlunun kimseyi zorla kaçırmadığını belirten anne Mürüvet Çolak ise, şöyle devam etti:

“Serap, 20 yaşında kendi kararını verebilecek yaşta. Birbirlerini sevmişler. Biz, anne ve baba olarak çocuklarımızın mutluğunu isteriz. Onlar da anne ve baba kendi çocuklarının mutluğunu istemeleri lazım. Niye böyle bir şey yaptılar bilmiyoruz. Sebebini bilsek çözüm bulacağız. Serap oğlumun nikahlı karısıdır. Benim gelinim nasıl alıkoyuyorlar anlamış değilim.”/milliyet