İngiltere' nin Londra kentinde şirketi olan Türk işadamı Mustafa Aziz, ülke gündeminin ilk sırasına oturdu... Aziz, önceki gün eşine hediye almak için evden ayrıldı. Güney Londra'da birkaç otomobil araştıran Aziz, daha sonra bir uçak ilanı gördü. Wallington'dan eşinin hayalindeki arabayı almak yerine kendi tutkusu MİG 15 savaş uçağını 7 bin sterlin karşılığında alan Aziz, mutlu bir şekilde evine döndü.

BAHÇEDEKİ UÇAK
Saddam Hüseyin döneminde Irak ordusunda kullanılan MİG15'in eşsiz bir koleksiyon olduğunu belirten Aziz, "Savaş uçakları benim vazgeçilmez tutkum. Eşimi üzdüğümü biliyorum. O daima bana karşı anlayışlı olmuştur. Onun hediyesini de yakında getireceğim. Bu özel uçak, evimin bahçesinde yerini alacak" dedi. Daha önce de Hawker Siddeley HS125 tipi bir uçağın kokpitinde fotoğraflar çektiren Türk işadamı, uçak tutkusunun 7 yaşında başladığını söyledi.

BU TUTKUNUN SON TEMSİLCİSİ
İngiltere' nin en önemli bulvar gazetelerinden The Sun gazetesi, Mustafa Aziz için, "Tutkusu, eşini geçti. Savaş uçağı sahibi olmak, son derece ender görülen bir hobi. Mustafa Aziz de bu tutkunun son temsilcilerinden" yorumunu yaptı. Daily Mail ise, "Mustafa'nın hayali, 5 savaş uçağı daha almak. Bunu başarmak içinçalışmalarını tamamladı. Tek sorun ailesini ikna etmek" diye yazdı.