Bilecik ili Pazaryeri ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı"na ilginç bir suç duyurusunda bulunuldu. Pazaryeri İlçesinde yaşayan bir A.L. eşinin kendisine sadık olup olmadığını anlamak için ilginç bir yola başvurdu. Adının ve soyadının gizli kaydedilmesini talep ettiği bir GSM hattı satın alan A.L. bu hattan kimliğini gizleyerek eşine cinsel içerikli mesajlar gönderdi.

Kendisine gelen cinsel içerikli mesajlardan rahatsız olan eş K.L. de soluğu Pazaryeri Cumhuriyet Başsavcılığı"nda aldı. Kendisine cinsel içerikli mesajlar çeken kişiden şikayetçi olduğunu belirtti. Savcılık, yaptığı soruşturmada cinsel içerikli mesajları çeken kişinin K.L. nin eşi A.L. olduğunu tespit etti.

Kendisine mesajla cinsel tacizde bulunan kişinin eşi olduğunu öğrenen K.L. şikayetinden vazgeçmedi. Şikayete tabii suçlar arasında yer alan "cinsel taciz" suçunda, K.L. şikayetinden vazgeçmezse Türkiye de ilk kez bir eş eşine karşı mesajla cinsel taciz suçunu işlediği gerekçesiyle mahkum olacak.

Türk Ceza Kanunu"nun 105. maddesinde, bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişilerin, mağdurun şikayeti üzerine üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması öngörülüyor.