Dün doğum yapmak için gittiği hastanede, yalanının ortaya çıkmaması için bu kez başka yalan söyleyip, doğurduğu erkek bebeğinin kaçırıldığını öne süren genç kadın Bursa polisini alarma geçirdi. Verdiği çelişkili ifadeler üzerine çapraz sorguya alınan Fatma Yiğit, çok sevdiği eşinin kendisini boşamaması için yalan söylediğini itiraf etti.
 
Merkez Yıldırım İlçesi’nde oturan Fatma Yiğit, 6 yıl önce bir fabrikada işçi olarak çalışan Abdullah Yiğit ile evlendi. Çocukları olmadığı için 5 yıldır tedavi gören Fatma Yiğit hamile kalamadı. İddiaya göre bu nedenle eşinin kendisini boşamasından korkan Fatma Yiğit, hamile olduğunu söyledi. 9 ay boyunca eşini ’hamileyim’ diye kandıran Fatma Yiğit, doğumunun yaklaştığını söyleyerek dün eşi 28 yaşındaki Abdullah Yiğit’le birlikte evlerinin yakınında bulunan Şevket Yılmaz Kadın Doğum Hastanesi’ne gitti.
 
Eşi otomobili park ederken hastaneye giren genç kadın, bir süre sonra dışarı çıkarak doğumun gerçekleştiğini, dünyaya gelen erkek bebeğin rahatsızlığı nedeniyle doktor tarafından ambulansla Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne yollandığını kendisinin ise eve gönderildiğini söyledi.
 
’BEBEK AMBULANS HELİKOPTERLE ANKARA’YA GÖTÜRÜLDÜ’ YALANI
 
Bir süre sonra bu kez tanımadığı bir kadından telefon alan ve bebeklerinin sağlık sorunu nedeniyle ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildiği söylenen Abdullah Yiğit, bu kez eşini arayıp Şevket Yılmaz Kadın Doğum Hastanesi’ne gelmesini istedi. Bir süre sonra panik içersinde yanına gelen Fatma Yiğit’in, "Çocuğumuzu kaçırmışlar. Şimdi telefon ile öğrendim. Ne yapacağız" diye yakınması karşısında şoke olan Abdullah Yiğit, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Verdiği çelişkili ifadeler sonucu polis tarafından çapraz sorguya alınan Fatma Yiğit bir süre sonra gerçeği itiraf etti.
 
’KOCAMI ÇOK SEVİYORUM’
 
Amacının, çok sevdiği eşinin çocukları olmaması nedeniyle kendisinden boşamasını engellemek olduğunu belirten Fatma Yiğit şunları anlattı:
 
"Abdullah fabrikada işçi olarak çalışıyordu. Çocuğumuz olmadığı için tüp bebek düşündük. Paramız yetmedi. Onu kaybetmemek için ’Hamileyim’ dedim. Abdullah karnımın neden şişmediğini bana sordu. Onu, bazı kadınların hamilelikte karnının hiç şişmediğini söyleyerek ikna ettim. Doğum yapmak için hastaneye geldikten sonra yalanımdan kurtulmak için bir başka yalan uydurup bebeğin kaçırıldığını söyledim. Sonra foyam ortaya çıktı. Kocamı çok seviyorum. Onu kaybetmemek için böyle bir yalana başvurdum. Pişmanım."
 
Hakkında ’Suç uydurmak’tan işlem yapılan Fatma Yiğit, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı ve kendisini affeden eşiyle birlikte evine döndü.