Olayda 1’i çocuk 5 kişi yaralandı. Eşinin acısı tazeyken köy meydanında eğlenen tepki gösterdiği öğrenilen Dursun’u etkisiz hale getiren düğün sahipleri ile davetliler hastanelik edinceye kadar dövdü.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında merkeze bağlı Yeşilyurt Köyü’nde meydana geldi. Eşi geçen hafta yaşamını yitiren Hikmet Dursun, eşini kaybetmenin acısıyla komşularının düğünde eğlenmelerine sinirlendi. Yeşil Ailesi’nin yaptığı düğünü basan Hikmet Dursun, üzerinde bulunan 9 milimetre çapındaki tabancasını çıkartarak rastgele ateş etmeye başladı. Peşpeşe tetiğe basan Dursun’un tabancasından çıkan kurşunlarla düğünde bulunan Sebahattin Yeşil, Bahattin Yeşil, Nurdanur Yeşil ve 6 yaşındaki M.Y. yararalandı. Silahında kurşun kalmayınca cebince bulunan bıçağı çıkartan Dursun, kendini durdurmak isteyen bir kişiyi de yaraladı. Daha sonra köylüler tarafından etkisiz hale getirilen Hikmet Dursun’u, düğün sahipleri ile davetliler hastanelik edinceye kadar dövdü.

Olayda yaralanan 5 kişi ile saldırıyı gerçekleştiren Hikmet Dursun, çağrılan ambulanslarla Sakarya Eğitim Araştırma, Yenikent Devlet Hastanesi ile Toyota Sa İlkyardım ve Travmatoloji hastanelerine kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.

Düğün basan Hikmet Dursun’un ve bir hafta önce eşini kaybedince bunalıma girdiği ve köyde kimse ile konuşmadığı belirtildi. (DHA)