Sosyetenin ünlü isimlerinden Ali Ramazanoğlu"nun 2 yıldır süren boşanma davası sürpriz bir kararla sonuçlandı. Ramazanoğlu, eşi Tuğçe Tan"ın lezbiyen olduğunu iddia edince tazminat ödemekten kurtuldu. Üstüne de 5 bin YTL tazminat alacak...

Koç Üniversitesi öğrencisi Tuğçe Tan ile bir dönemin “playboy”u Ali Ramazanoğlu"nu karşı karşıya getiren kavganın fitili, “bakır kraliçesi” lakaplı Sema Ramazanoğlu"nun gelinini, 16 Ağustos 2005 günü, Sedadkent Sitesi"ndeki villadan kovmasıyla ateşlenmişti. Kaynanasını polise şikayet eden Tan, mahkemeye başvurarak oturduğu evin de boşaltıldığını tespit ettirdi. Ardından “ana kuzusu” olmakla suçladığı Ali Ramazanoğlu"na boşanma davası açtı ve 2 milyon YTL maddi-manevi tazminat talebinde bulundu.

"Benimle yatmıyordu"

Ramazanoğlu"nun Tan"a yanıtı da karşı boşanma davası açmak oldu ve karısından 500 milyon YTL manevi tazminat talebinde bulundu. Ve Tuğçe Tan"ın "ana kuzusu, alkolik" iddialarına da çok daha ağırlarıyla yanıt verdi: “Balayından sonra benimle ilişkiye girmedi. Her iş seyahatimde, adı bende saklı bir kadın arkadaşını eve alıyordu. Tanımadığım insanların katıldığı partiler veriyorlardı. Hizmetçilere, "Ali ararsa banyoda deyin" gibi tembihlerde bulunuyordu. O kadınla yatağımda birlikte sabahlıyordu.”

"Sürekli küfür ediyordu"

Ramazanoğlu, evlilikleri boyunca kendisine bir kez bile bir çay demlemediğini söylediği eşinin ağzının da çok bozuk olduğunu iddia etti: “İyi niyetli yaklaşımlarıma, küfürlerle karşılık verdi. "Seni sevmiyorum. O....u çocuğu, p......k, dolandırıcı, aptal, salak, hırsız gibi küfürlere maruz kaldım. Kendisi izan ve terbiyeden yoksun bir kişidir. Babasının arabasına bavulları, çantaları ve kolileri doldurup, yanına köpeğini de alarak 2 Ağustos 2005"te evden ayrıldı. Evdeki kasayı açtığımda, babamın doğumumda bana ayırdığı 250 cumhuriyet altınının, 24 milyar liranın, 165 bin doların ve mücevherlerin olmadığını gördüm.” Yaklaşık 2 yıldır “gizli celselerle” devam eden dava, önceki gün görülen duruşmayla son buldu. Sarıyer Aile Mahkemesi"ndeki duruşmaya, Tan ve Ramazanoğlu katılmadı.

Geline "zırnık" yok

Ramazanoğlu"nu avukatları Ergin Yıldırımakın ve Günseli Şenol, Tan"ı da vekili Ufuk Yörük temsil etti. “Evlilik birliğinin temelden sarsıldığı” sonucuna varan mahkeme, çiftin boşanmasına karar verdi. Eşinden 2 milyon YTL tazminat isteyen Tuğçe Tan"ın talebi ise “ağır kusurlu” olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Damadın talebi "budandı"

Ramazanoğlu"nun 500 bin YTL"lik tazminat istemini de budayan mahkeme, Tan"ın, “eski playboy” eşine, yine “ağır kusurlu” olduğu gerekçesiyle, 5 bin YTL ödemesine hükmetti. Mahkeme, Tuğçe Tan"ın evden ayrılırken teslim almadığı ziynet eşyalarının karşılığı olan 600 bin YTL"nin iadesi için açtığı davanın ise tarafların talebi doğrultusunda ayrı bir dosya üzerinden görülmesine karar verdi.

"Kocam ana kuzusu" demişti

RamazanoĞullarI Bakır Sanayii"nin sahibi olduğu için "Bakır Kraliçesi"olarak anılan Sema Ramazanoğlu"nun gelini Tuğçe Tan, mahkemeye sunduğu dilekçesinde, eşinin sık sık babasından para koparmaya çalıştığını, sürekli alkol aldığını, yatakta dahi başucunda silah bulundurduğunu ileri sürmüş ve “Gergin aile ortamında eve misafir kabul etmezdi. Onun "ana kuzusu" yapısına, ilgisizliğine ve ara sıra ailesi tarafından dışlanmama ses çıkarmadan evliliğimi devam ettirdim” iddialarında bulunmuştu.

2 milyon İstemişti 5 bin YTL ödeyecek

Gece hayatının "playboy"larından Ali Ramazanoğlu ile Koç Üniversitesi İşletme Bölümü ikinci sınıfta okurken 20 yaşındayken evlenen Tuğçe Tan, boşanma davasını
2 yıl önce açmıştı. 16 Ağustos günü tatil dönüşü evindeki eşyalarının kayınvalidesi tarafından kapı önüne konulduğunu iddia eden Tuğçe Tan, 2.6 milyon YTL tazminat talep etmiş, villadan boşalttığı mallar ve ziynet eşyalarının karşılığı olarak da 600 bin YTL istemişti. Ancak dün biten mahkeme sonucunda gelin Tuğçe 1 kuruş bile alamadı. Hatta üstüne de eski kocasına 5 bin YTL vermek zorunda kaldı.

Duruşmalar gizli yapıldı

Son yılların en ilginç boşanma davasının 23 Kasım 2005"teki ilk duruşmasında, Ali Ramazanoğlu"nun avukatı Ergin Yıldırımakın, olayların tamamen karşı taraftan kaynaklanan nedenlerden dolayı medyaya taşındığını savundu. Duruşmalar sırasında özel hayat sırlarının ortaya döküleceğini ileri sürerek mahkemeden gizli celse talebinde bulundu. Tuğçe Tan"ın avukatı Ufuk Yörük ise karşı tarafın gizli celse istemini kabul etmediklerini belirterek, “Müvekkilimin gizlenecek, saklanacak, utanılacak bir şeyi yok” dedi. Ancak mahkeme, tarafların sosyal durumlarını göz önünde bulundurarak, davanın gizli olarak görülmesine hükmetti.

Cahit YÜCE / Vatan