Kastamonu'da, 1.5 yıl önce 3 kişinin can verdiği kazada, Karayolları Bölge Müdürü, yardımcısı ve 2 görevli hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul'daki Beykent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan mimar Ahmet Ofluoğlu, bir buçuk yıl önce oğlu Kaan Ofluoğlu, kızı Canan Ofluoğlu ve arkadaşı Bülent Çebi ile memleketi Trabzon'a gitmek üzere yola çıktı.

Ancak otomobil, Kastamonu'nun Cide ilçesinin Fenertepe Mevkisi'nde 400 metrelik uçuruma yuvalandı. Çocukları ve arkadaşının öldüğü kazadan yaralı kurtulan ve 3 gün boyunca en yakınlarının cesetleriyle uçurumun dibinde kalan Ofluoğlu, cep telefonu sinyalleri sayesinde bulundu.

BİR SANIK KAZA ÖLMÜŞ

Olayın ardından soruşturma başlatan Cide Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk, bilirkişilerin yolun hatalı yapıldığı ve Karayolları'nın asli kusurlu olduğu yönünde rapor vermesi üzerine, dönemin Karayolları 15'inci Bölge Müdürü Abdülkadir Renklibay, Bölge Müdür Yardımcısı Ali Kan, Şube Şefi Ziya Şenoğlu ve Bakım Başmühendisi Selver Saylan hakkında soruşturma izni istedi. Ancak valilik izin vermedi. Bunun üzerine Osman Çabuk, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak, kararın iptalini istedi. Mahkeme kararı iptal edince soruşturma başlatan Çabuk, geçtiğimiz günlerde iddianameyi tamamladı. Buna göre, yolun hatalı yapılmasından sorumlu oldukları öne sürülen görevliler hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, kabul edilirken sanık Selver Saylan'ın da 5 ay önce Çorum'da kazada öldüğü ortaya çıktı. Kendisi de kaza nedeniyle İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ahmet Ofluoğlu şöyle dedi: "Hiçbir zaman kazada kusurum yok demedim. Ancak, bir karayolunun o şekilde kıvrılması ve hiçbir tedbir alınmaması, kazadaki en önemli faktörlerdir. Bu dava örnek olacaktır."

sabah