Zonguldak"ın Ereğli ilçesinde 19 gün önce meydana gelen trafik kazasında 2 kız kardeşten öldüğü sanılan Semra Akın"ın hastanede olduğu, yaralı olduğu sanılan Seher Özdemir"in de öldüğü ortaya çıktı. Günlerdir yaralı olduğunu sandığı eşi Seher Özdemir"in (40) yoğun bakımdan çıkmasını bekleyen Cengiz Özdemir (49), ziyarete izin verildiğinde yaralının, baldızı Semra Akın (38) olduğunu görünce yıkıldı.
Aynı kazada kendisi de yaralanan Cengiz Özdemir, Ereğli Devlet Hastanesi"nde ölen kişinin eşi olduğunu söylemesine rağmen, kendisine eşinin yaralı olarak Tıp Fakültesi Hastanesi"ne sevk edildiğinin söylendiğini belirterek, “Minibüsteki cesetleri ben çıkardım. Ben eşimi tanımaz mıyım?” dedi.

"Öldü" dedim, inanmadılar
Özdemir, kaza günü ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Yaralı olarak kaldırıldığım Ereğli Devlet Hastanesi"nde eşimin yaşadığı söylendi. Ben de öldüğünü, cesedini araçtan çıkardığımı söyledim. Ama kimseyi inandıramadım. Hastane raporlarında baldızımla öldüğü yazılıydı. Ben de eşimin yaşadığına inandım. 19 gün ümitle eşimin yaşama dönmesini bekledim. Her gün kamera sistemi ile hastayı gösteriyorlardı. Ancak eli yüzü şiş olduğu için belli olmuyordu.”

Mezarı da değişecek
Bu olaya inanmak istemediğini bunun ancak filmlerde yaşanabileceğini belirten Özdemir, “Eşim defnedilirken de hastanedeydim, baldızımın başındaydım. Cenazeyi imamın eşi yıkamış ve yakınlarımızdan kimse girmemiş. Büyük bir yanlışlık yapıldı. Pazartesi evraktaki yanlışlıkların düzeltilmesi için hastaneye gideceğim. Sonra eniştesi ile yan yana defnedilen eşimin mezar yerini değiştireceğiz” dedi.
Cengiz Özdemir, şikâyetçi olup olmayacağı konusunda “Şu an hiçbir şey bilmiyorum” derken, Tıp Fakültesi yetkilisi karışıklığın iki aile arasındaki iletişim kopukluğundan kaynaklandığını, bir tarafın ölen kişinin Semra Akın, diğer tarafın Seher Özdemir olduğu yönünde teşhiste bulunduklarını öne sürerek “Konu şu anda savcılıkta” diye konuştu.