AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Beni eleştirenler Devrim Kanunları'nı okudularsa TBMM'nin ortasında eşek gibi anırırım" dedi.



TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fırat, kendisinin eleştirildiği haberlere tepki gösterdi. "Beni sert şekilde eleştiriyorlar. 'Devrimler nedeniyle travma yaşandı' dedim. Yalan mı, bunun neresi yanlış" diye konuşan Fırat, şunları kaydetti:

"Ben kötü niyetle o sözleri kullanmadım. 'Devrimler kötü' demedim; maksadım bu değildi. Ama bir gecede tekke ve zaviyeler kapanmadı mı? Başka icraatlar yapılmadı mı? Dünyanın her yerinde devrimler böyle yapılıyor; Türkiye'de de böyle yapıldı. Bunu söylemem neden yanlış olsun."

Türkiye'de de devrimin bir travmaya neden olduğunu belirten Fırat şunları söyledi:

"Bir gecede yaşanan her şey travmatik etki yaratır. Devrim Kanunları konusunda söylediklerimden dolayı beni eleştiriyorlar. Devrimi bilmeyenler devrimi konuşuyor. Devrim Kanunları konusunda konuşanlar eğer bunların tamamını okuduysa ben TBMM'nin ortasında eşek gibi anıracağım. Lozan Anlaşması'nı kim tam anlamıyla okudu ve özünü kavrayabildi. Tevhid-i Tedrisat'ı kim okudu, kavradı? Okumadan konuşuyoruz. Benim New York Times'a söylediklerimin tam metnine bakmak lazım. Benim her zaman yapmaya çalıştığım, yabancılarla konuşurken Türkiye'yi anlamaları için tarihsel bir çerçeve çizmektir." (Milliyet)