Ramazan Bayramı'nda da Suriye'den kaçışlar devam ediyor. Ülkelerindeki olaylardan kaçan ve aralarında yaralılar ile 3 albay, 4 yarbay, 8 yüzbaşı'nın da bulunduğu 955 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı.

Aralarında 3 albay, 4 yarbay ve 8 yüzbaşının da bulunduğu toplam 955 Suriyeli, Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelerek Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Suriyeliler, güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınarak Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne getirildi. Türkiye'ye sığınan askerler ve aileleri Apaydın kampına, diğerleri ise Şanlıurfa'ya gönderildi.

Sınıra akrabaları tarafından getirilen Suriyeli bir kadının çıkan çatışmanın ortasında kalarak bacağının koptuğu belirtildi. Yaralı kadın sınırda hazır bekletilen ambulansa alınarak Türkiye'ye geçti.

Yaralı Suriyeli kadın, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Çatışmalar Yayladağı'ndan duyuldu

Lazkiye kentine bağlı Kesep kasabası ile Kastal Maaf köyü arasında muhalifler ile Suriye ordusu arasında çatışma çıktı.

Yayladağı Gümrük Kapısı'na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta çıkan çatışmalarda patlama ve silah sesleri ilçeden de duyuldu. Çatışmalar sabahın erken saatlerine kadar sürdü.

Olaylarda yaralandığı iddia edilen bir Suriyeli yakınları tarafından Topraktutan köyüne getirildi. Ağır yaralı olduğu öğrenilen Suriyeli, Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.